Ilyen volt az év legjobb nyárbúcsúztató kóstolójaEgy hosszú, fárasztó hét után talán az ember nem is vágyik másra, mint egy kis lazításra egy pohár bor társaságában. Múlt héten csütörtökön már alig vártam, hogy kiszakadjak a dolgos hétköznapokból, Budapest zajos közegéből, és egy kicsit más világba repüljek.
Csillagokat láttam a GellértbenIdén is összejöttek a csillagok, méghozzá január 24-én a Gellért Hotelben. Ez a csütörtök este méltó felvezetése volt a hétvégének, egyben kiváló alkalom arra, hogy elvegyüljünk a még éppen feltörekvő, vagy már állócsillagként ragyogó borok és borászatok között.
Hiány van Tokajban hárslevelűbőlIsmert mondás: Magyarország a 10 millió focikapitány országa. Napjainkban 10 millió Tokaj-fanatikus is van közöttünk. Legyen bármilyen boros rendezvény, előbb-utóbb Tokaj-Hegyalja és a furmint lesz a téma. De hol is tart valójában a fajta és a borvidék? Ezekre is kerestem a választ a Winelovers Afterwork - Tokaji Aduászok: Furmint és Hárslevelű kóstolón.
Furmint vagy hárslevelű? Vajon ismered a két fajtát?A furmint és a hárslevelű a legismertebb itthon termesztett szőlőfajták közé tartozik, mindkettő meghatározó a Tokaji borvidéken. Egy két perces tesztben kiderítheted, mennyire ismered őket, közben sok érdekességet is megtudhatsz róluk, amik még a belőlük készült borok kóstolásánál is hasznodra lesznek. Hajrá!
Furmint vagy hárslevelű? Vajon ismered a két fajtát?A furmint és a hárslevelű a legismertebb itthon termesztett szőlőfajták közé tartozik, mindkettő meghatározó a Tokaji borvidéken. Egy két perces tesztben kiderítheted, mennyire ismered őket, közben sok érdekességet is megtudhatsz róluk, amik még a belőlük készült borok kóstolásánál is hasznodra lesznek. Hajrá!
Oscar kertjében a fröccstől a pezsgőigA nyár célegyenesbe fordult, most még kihasználhatjuk az örömeit. Hét ágra süt a nap, remeg a levegő, és a kertben, fák alatt épp elviselhető a meleg. Harminc fok felett viszont elkél a frissítő. Vigyázat, a rossz választás könnyebben megárt! Egy borínyenc nem hazudtolja meg magát, ilyenkor is kedvenc itala körül forognak a gondolatai. De mit igyon kánikulában?
Az új mindig jobb? Ilyen volt a Winelovers Summer Party vol.2 Amikor a Nyugati pályaudvartól 75 perc tömegközlekedéssel kikínlódtam magam a Kopaszi-gátra, annak is az alsó csúcsára, a Winelovers Summper Party vol.2-re, egy pillanatra elgondolkodtam, van-e egy ilyen rendezvénynek bármi értelme. Aztán rendesen megkaptam a választ az arcomba...
Summer Party a Dunánál, igazi nyári borokkalMelengető nyári este, csillagos ég, vidám zsivaj, laza borok, teltház. Gondolom, így tervezte a Winelovers Afterwork csapata és a vendégsereg is a nyárköszöntő Summer Party-t a Kopaszi-gáton, a Cactus Juice-ban. Csakhogy megjött a júniusi ősz, a lehűlés és az eső, és mindez némi aggodalomra adott okot. Mire eljött a várva várt nap, az időjárás szerencsére szebbre fordult, bár a nyári langymeleg és a csillagos ég elmaradt.
A balatoni fíling belefér egy pohárba isTizenegy balatoni pincészet több mint 45 borát kóstolhatta a nagyérdemű a Winelovers Afterwork soron következő rendezvényén, amelynek most a Makifood Főzőiskola/Loffice adott otthon. Több szinten veszhettünk el a magyar tenger menti csendes és buborékos borokban, egészen izgalmas merítést kapva az új évjáratokból.