Felejtsétek el a vékony szelet párizsit és a mackósajtot! A londoni Beigel Bake szendvicse így néz ki (igaz, valami zöldséget azért tehettek volna bele)...
Az új évben Szicíliában is lehullott a hó. A sziget nyugati részén található Etna vulkánhoz is megérkezett a tél. A működő tűzhányó lábainál elhelyezkedő szőlőültetvények fehérbe öltöztek.
A Planeta birtok facebook oldalán több képet is találtok a havas tájról!
McDonalds, Burger King, KFC és Subway... Habár ritkán jelentkezik az igény, hogy a Whopperhez illő bort keressünk, nem árthat, hogyha tudjuk, mi megy jól a hamburgerhez, a szendvicshez vagy a rántott csirkéhez.
A Borrajongó blog az utóbbi időben a pixisből kicsit kiesett cabernet sauvignon fajtaborokat tanulmányozza. Tény, hogy inkább a francra koncentrál a borvilág az utóbbi években, így tanulságos végigolvasni a leírásokat balatoni, egri, villányi sauvignonokról.
A Hegyalja.info Demeter Zoltánnal készített interjút, aki pezsgőit mutatta be a városban. A borász szerint "Tokajt vissza kell vezetni a világ bortérképére és ehhez az eszközökben nem lehet válogatni". Hozzátette: "meg kell találni önálló identitásunkat, melyhez a termőhely különlegessége a pezsgő esetében is megteremti az alapot". A teljes interjú itt olvasható.