Jenei Balázs, a Mandiner újságírója, 10 napon át a Tokaj-Hegyaljai borvidékről tudósít. Minden nap másik állomásról jelentkezik, meséli el tapasztalatait.
2. nap – 2015. július 14. kedd
„A keddet a tállyai újhullámosok, vagy kvázi újhullámosok megismerésének szenteltem, így délelőtt 11-kor a Szent Benedek Pincészethez mentem. A pincészet egyébként 2002-ben alakult, a tételei már akkor kilógtak az akkori tállyai borok közül, így ha nem is Tállya mai úttörőihez, de mindenképpen a modernizáló borászatok közé tartozik.
A véletlen úgy hozta, hogy keresztbe-kasul megkóstolhattuk Sauskáék tokaji pincészetének legtöbb tételét. A régi tokaji kaszinóban székelő pincészet gyönyörű környezetben található, a borok alapanyaga is remek, de számomra még mindig túlzottan intenzív a hordóhasználat, amely a legtöbb bornál kesernyés ízt hoz ki. Ez talán annak köszönhető, hogy még frissek a hordók. Remélem, az új évjáratban eltűnik majd ez az íz.
A kitérő után még egy gyors szemlét tettünk Mád legendás helyén, a Szent Tamás-tetőn, hogy utána visszatérjünk Tállyára, ahol Homoky Dorka, a TR Művek, és a SZÓLÓ tartott közös kóstolót estébe nyúló délutánon. A fiatal generációs tállyaiakat képviselő pincészetek közül Dorka a legrégebbi motoros, hiszen 2014 neki már a harmadik évjárata, míg a Tállya Radicals-nak a második, SZÓLÓ-éknak pedig az első.”
A teljes naplóbejegyzést a Mandiner oldalán tudod elolvasni.