Érett gyümölcsök illata. Feszes sav, egyfajta meszesség jellemzi, de az olaszrizlinges jegyek is benne vannak - olvasható Bott Frigyes 2012-es olaszrizlingjéről.
A zseniális Antonio Carluccio, akit a magyar nézők leginkább a "Két éhes olasz" sorozatból ismerhetnek, az alábbi videóban bemutatja, hogyan kell elkészíteni az igazi carbonara spagettit. Semmi faxni. Elég gyorsan megvan, nem?
Egy egészen különleges bor került a poharunkba, egy édes vörös. Azt hiszem, sokunkat kiráz a hideg akkor, amikor ezt halljuk. Édes vörösbor? Jajjj!!!! - olvasható a lap Vörös és Fehér rovatában, ahol aztán gyorsan megnyugtatják az olvasót: "itt valami egészen különlegesről van szó, egy egyedi évjárat egyedi lenyomatáról, egy természetes édes vörösborról, amely a természet különleges adottságait tükrözi vissza".
Felejtsétek el a vékony szelet párizsit és a mackósajtot! A londoni Beigel Bake szendvicse így néz ki (igaz, valami zöldséget azért tehettek volna bele)...
Az új évben Szicíliában is lehullott a hó. A sziget nyugati részén található Etna vulkánhoz is megérkezett a tél. A működő tűzhányó lábainál elhelyezkedő szőlőültetvények fehérbe öltöztek.
A Planeta birtok facebook oldalán több képet is találtok a havas tájról!
McDonalds, Burger King, KFC és Subway... Habár ritkán jelentkezik az igény, hogy a Whopperhez illő bort keressünk, nem árthat, hogyha tudjuk, mi megy jól a hamburgerhez, a szendvicshez vagy a rántott csirkéhez.
A Borrajongó blog az utóbbi időben a pixisből kicsit kiesett cabernet sauvignon fajtaborokat tanulmányozza. Tény, hogy inkább a francra koncentrál a borvilág az utóbbi években, így tanulságos végigolvasni a leírásokat balatoni, egri, villányi sauvignonokról.