Csíki Sándor gaszrtoblogger (Food & Wine) nyilatkozott a Fix tévének, melyből megtudhatjuk, hogy mi is a Bocuse d'Or, honnan indult a története és hogyan zajlik a verseny.
A magyar csapat igazán kitesz magáért Lyonban. A hazai küldöttség standjára vittek magukkal magyar pálinkákat, borokat, pezygőket, szalámit, Szigetközi Friss Vizet és még sok mást. Nézzük csak a képen!
A kérdés teljesen jogosan merül fel, hogyha megnézzük Bene Zoltán varázslatos fotóját, amit a Csobánci Bormanufaktúra oszott meg Facebook oldalán. Tényleg fantasztikus! Ha a környéken jártok, ki ne hagyjátok a Csobánc megmászását! A környéken kapható borokról nem is beszélve...
Február 8-án lesz a 2014-es Év Bortermelője tiszteletére tartott gálaebéd a Corinthia Hotel Budapest Báltermében.
A rendezvény a Bálteremben állófogadással kezdődik. Ennek során vendégek apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik a verseny döntőjében szereplő 5 borász borait. A díj ünnepélyes átadására is itt, a Bálteremben kerül majd sor.
Ez után következik a gálaebéd, természetesen Dúzsi borokkal:
Marinált csuka tarka marinált zöldségekkel (Daniel O’Shea – sous chef, Alabárdos Étterem, Budapest) - Dúzsi Szekszárdi Olasz rizling 2013
Rózsaszín gemenci szarvas derék szilvás-káposztás gombócfélékkel és vargányás támogatással (Ványi László – executive chef, Thermal Hotel Visegrád) - Dúzsi Görögszó Cuvée 2007
És ezzel még nincs vége, hiszen lesz sajt és sonka kóstoló, desszertkülönlegességek, és a korábbi Év Bortermelőinek is megkóstolhatóak lesznek a borai.
Magyarország az új kedvenc témám – lelkesedett a német Zeit magazinban a „borszakértők popsztárjaként" aposztrofált Billy Wagner. a Metropol cikkéből az is kiderül, hogy a március 15-17. közötti düsseldorfi ProWein rendezvényen a magyar stand ezúttal a tavalyinál nagyobb, 263 négyzetméteres alapterületen, közel 30 társkiállítóval várja majd a közönséget.
A szállodai liftben finom illat: pinceszag, penész, hordók és elcsöppenő vörösbor parfümmé nemesedő keveréke. A spanyolországi Baszkföldön járunk, a világ talán legszebb borászatában - írja az Origo. A cikk fotógalériája önmagáért beszél!
Az alapanyagok beszerzése az egyik legfontosabb része a főzésnek és így természetesen a Bocuse d'Or versenynek is. A magyar csapat is nagy hangsúlyt fektet erre és igyekeznek a legszebb zöldségeket, gyümölcsöket beszerezni. Az Instagram oldalukon ezt is megnézhetjük.