„Sokkal többet kísérletezünk, mint korábban bármikor”
November 14. 20:06
A szekszárdi Heimann Pincészetnél is voltak kihívások az idei évjáratban, ennek ellenére ifjabb Heimann Zoltán a „baromi izgalmas” jelzővel illette. Jó hír, hogy valószínűleg a pincészet nagy bora, a Barbár is elkészülhet idén. A Vinoport.hu a Heimann birtokon járt:
Míg Heimannék korábban leginkább a különböző területekkel és szőlőfajtákkal játszottak a házasításaikban, most különböző erjesztési módokkal fognak. "Jelenleg van, ami kisebb edényben erjed egész fürtösen, van, amibe kocsányt kevertünk vissza, van olyan is, amit teljesen feldolgoztunk, van ami lábbal taposott és korán préseltük... Stílusokkal játszunk, és egyelőre mi sem tudjuk, hogy mi lesz a vége." Az egész család lelkes, Heimanné Ágnes is azt mondta, elég, hogy abban biztos: a folyamat izgalmas, sokszínű, a végeredmény pedig emelni fogja a borok szakmai színvonalat.
A teljes beszámolót a Vinoport.hu oldalon tudod elolvasni.