Tiwári House – az elmúlt évek legizgalmasabb boros projektje BadacsonybanFenntarthatóság, ösztönző program, kutatási központ. Nem megszokott kifejezések ezek ma még egy borászat kapcsán. Már ebből is látszik, a Balaton északi partján valami nagyon különleges van születőben. És a borokról még nem is esett szó!
Bodó Judit lett a Borászok Borásza 2021-ben - ÉLŐ közvetítésSzínes-szagos beszámolónkban követheted végig az eseményt, amelynek végén kiderül, ki kapja meg az egyik legrangosabb hazai boros elismerést.
Befektetési lehetőség egy borászatnál - a Stier Pincészet újszerű dologra készül a Villányi borvidékenHa valakinek eltökélt szándéka, hogy saját bormárkát készítsen, de ezt nem szeretné a nulláról kezdeni, a pincészet kezdeményezésének köszönhetően lehetősége van „beleülni a készbe”.
A szekszárdi Fekete Borpince már májusban több programmal is várja a vendégeketTágas terek, remek kilátás, üde 2020-as borok és lelkes házigazda – ezekkel biztosan találkozhat, aki az újranyitás után ellátogat Szekszárdra a Fekete Borpincéhez. Fekete Mihály Endre tulajdonossal beszélgettünk az előttünk álló tavaszi és nyári időszak terveiről.
Műkorcsolya, szabadság, Coca-Cola – egy tényleg nem mindennapi tokaji bor történeteA tokaji HOLDVÖLGY Signature borát választották a Borkollégium fehérborává, egy éven át minden kurzus kóstolósorát gazdagítani fogja ez a borvidéken belül is egyedülállónak számító tétel. Hogy miért különleges, többek között erről beszélgettünk Demkó Pascallal, a birtok alapító-tulajdonosával.
Ripka Gergely: Ez a siker legalább annyira Tokajé, mint az enyémNegyedik kiadásához érkezett a Tokaj Guide, miközben a harmadik éppen egy rangos nemzetközi elismerés kapujában várakozik. Ezekről beszélgettünk a kiadvány szerzőjével, a jelenkori Tokaj egyik legjobb ismerőjével.
Kéknyelű, a világ egyik legfurcsább szőlőjeNővirágú, ezért rossz a hozama, a múlt században a legtöbb gazda szabadult volna tőle, mégis márkát építettek rá. Ha ennyi nem lenne elég, a cikkből az is kiderül, hogy talán nem is a Badacsony a szülőhazája, mégis szinte csak itt érzi jól magát.
Umami, az ötödik alapíz3000 éve használjuk, 110 éve szinte mindent tudunk róla, mégis a mai napig rengeteg találgatás kíséri az umamit, vagyis az ötödik ízt. Egy új kutatási eredmény apropóján megpróbálunk rendet tenni az információs kavalkádban, közben gyakorlati tanácsokat is adunk azzal kapcsolatban, milyen bor illik az umamis ételek mellé.
A tokaji szőlőfajták: miért pont ők 6-an?A 19. század végén még több tucatnyian voltak, köztük vörösek, számuk aztán jó időre lecsökkent háromra, ma hatan vannak. Hat egyéniség, hat különálló történet.