Fotó: Benkő M. Fanni
A három étterem és egy ikonikus cukrászda által megálmodott báli vacsorán ezúttal hat borvidék - Balatonboglár, Balatonfüred-Csopak, Tokaj, Szekszárd, Villány és Hajós-Baja - top tételei mutatkozhatnak be, hét pincészet egy-egy kiváló borán keresztül. Aki viszont még többre vágyik, a 20:00 órakor megnyitó kóstolótér kínálatába merülhet el, ahová 130 csúcsborral készülnek a szervezők.
Hogy csak néhányat említsünk az Év Bortermelői és Borászok Borásza díjazottak közül, akiknek tételeit megkóstolhatják az este folyamán: Bock József, Dúzsi Tamás, Frittmann János, Gálné Dignisz Éva, Gere Attila, Kamocsay Ákos, Polgár Zoltán, Szepsy István, Takler Ferenc és Vesztergombi Ferenc. Közülük néhányan személyesen is részt vesznek az eseményen, a borász társadalom sok fontos képviselőjével együtt. A pontos neveket egyelőre nem árulják el a szervezők.
A kóstolható borok listája viszont már publikus.
Közel 130 magyar tétel érkezik a Corinthia Hotel termeibe hamarosan, 16 borvidékről. Ezek között Soprontól Tokajig, Tolnától Egerig találhatunk jobbnál jobb italokat, a pezsgőtől a hat puttonyos aszúig. A teljes listát
IDE kattintva böngészheti végig.
A Csúcsborászok, White és Red Borbárokon kívül ráadásul idén Winelovers Champagne Bár is várja a vendégeket, ahol kilencféle champagne, és egy igazi nagy dobás, a Szepsy Nyúlászó Furmint 2015 Magnum is kóstolható lesz, felár ellenében.
Íme a teljes lista:
- Bollinger - Spécial Cuvée Brut
- Charles Heidsieck - Rosé Reserve
- Piper Heidsieck - Rosé Sauvage
- Pol Roger - Brut Reserve
- Roederer - Brut Premier
- Ruinart - R de Ruinart
- Taittinger - Brut Reserve
- Veuve Clicquot - Brut
- Palmer - Brut Reserve
- + Szepsy István - Nyúlászó Furmint 2015 Magnum