Túra - 2013. szeptember 21-én etyeki szüreten vettünk részt a Continental Hotel Budapest jóvoltából. Remek élmény volt mind a szüret, mind az azt követő ebéd, ebből adunk most némi ízelítőt.
Etyeki látkép
Lelkes társaság gyűlt össze a programra a hotel halljában. A gyülekező után busszal vittek ki bennünket Etyekre, ahol jó magyar szokás szerint pálinkával indítottuk a szüretet. A borongós égbolton szerencsére egyre többször bújt elő a nap, míg végül sikerült hosszabb időre is elűzni a felhőket. A rögtönzött szüretelő csapat természetesen nem kaphatná meg a munka érdemrend gyémánt fokozatát, de nagyjából 2 óra alatt sikerült a végére érnünk a területek, 55 ládát megtöltve.
Rövid séta és transzport után megérkeztünk a
Kálna Pinczéhez, ahol már várt a remek ebéd, melyet az
Araz Étterem séfje és csapata készített. A 6 fogás jól esett a „megfeszített” munka után, miközben a pince boraival kínáltak, és mellettünk dolgozták fel a leszüretelt termést. A mustot természetesen igyekezett mindenki többször is érzékszervi próbának alávetni. A pince munkatársaitól megtudtuk, hogy pezsgő alapanyagnak használják fel azt a nagyjából 400 litert, amit kipréseltek. Eközben fel-felcsendült a magyar nóta, növelve az amúgy is vidám hangulatot. Befejezésként lesétáltunk a pezsgőpincébe, ahol látványos degorzsálás után kóstolhattuk meg a pince pezsgőjét.
Kellemes emlékkel távoztunk, amelyet képriportunk is jól érzékeltet. Köszönjük a lehetőséget!
Szerencsére a nap is kisütött
Kékszőlőből csak néhány tőkét szüreteltünk
Munkában
Harsányi Dave mustot kóstol
Hangulatfelelősök
A Continental Hotel Budapest által rendezett szüretről további képek innen érhetők el.