2019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma a 67. van soron.
Fotó: Szmodits Balázs
Péter Pincészet, Tokaji Kabar 2016
Tokaj-Hegyalja hatodik engedélyezett szőlőfajtája 2006 óta, immáron száraz iskolázásban, illetve fajtaborként is egyre népszerűbb. Féléves hordós érlelés után került palackba, így elsőre édesfűszerek uralják az illatot, amelyek mellett utóbb bontakozik ki az érett fehérgyümölcsös, párolt körtés, birsalmás, gesztenyés ízvilág. Gömbölyű, puha felszínű, attraktív bor, szép fahasználattal.
A Winelovers 100 magazin borleírásait készítette: Hegyi Gábor és Ripka Gergely.