Ilyen volt az év legjobb nyárbúcsúztató kóstolójaEgy hosszú, fárasztó hét után talán az ember nem is vágyik másra, mint egy kis lazításra egy pohár bor társaságában. Múlt héten csütörtökön már alig vártam, hogy kiszakadjak a dolgos hétköznapokból, Budapest zajos közegéből, és egy kicsit más világba repüljek.
Cabernet vagy cabernet?A Winelovers Afterwork októberi rendezvényén a Buddha-Bar Lounge-ban nem volt elég annyival indítani, hogy kérek egy cabernet-t. Ez a mondat a világ legtöbb borbárjában ugyanis cabernet sauvignon-t jelent, de ezen az estén jelen volt a cabernet franc is. A kóstoló ezt a két fajtát kívánta közelebbről megmutatni a közönségnek.
A legjobbakat ígérték, meg is kaptukNovember elején jelent meg A 100 legjobb magyar bor című kiadvány, amelynek nyertes borait eddig még nem kóstolhattuk egy helyen, egy időben. Múlt héten viszont összegyűltek a legjobbak, és közelebb kerülhettünk a válaszhoz is: hol tart ma a magyar bor?
Burgundikban úsztunk a DunánMost egy állóhajón figyelhettük, hogyan működnek itthon a burgundi fajták – pinot noir és chardonnay a Winelovers Afterworkon.
Munka után összegyűlt a top 100 borHabár A 100 legjobb magyar bor magazin 2016 még tavaly év végén megjelent, mostanáig nem kóstolhattuk borait egy helyen, egy időben. A Winelovers összehozta.
Ősi magyar szőlők mai boraiDecember első péntekjén a Winelovers Mikulásának puttonyába a legendás magyar fajták kerültek. Íme, hat ősmagyar szőlő mai bora, amit érdemes megkóstolnod.
Munka után jó merítést kaptunk TokajbólEgy hideg, késő őszi éjszakán mitől lehetne jobban átmelegedni, mint egy sor tokaji bortól? A szép színek, különleges és édes ízek ilyenkor még inkább feltöltenek. Amikor beléptem a Pesti Vígadóba, egy igazi mesevilágba csöppentem a hideg novemberből.