Már nem csak a bort rakják amfórábaAz amforás borok divatja még le sem csengett, de már itt vannak az újabb cserépedényben érlelt italok. Vajon melyik számíthat közülük hasonló sikerre?
Bencze István: De hol vannak a ti saját fajtáitok?A magyar rajnai rizlinget itthon sokkal könnyebb eladni, mint külföldön, ahol viszont menő a bakator és a kéknyelű – vallja Bencze István borász, akinek 2015-ös Venus-a lett az idei Winelovers Rizlingteszt legjobb rajnai rizlingje. Azt is vallja, a borkészítés olyan, mint a főzés.
5 fehérbor, vörösbor kedvelőknekJúnius közepén már jócskán benne vagyunk a nyárban, ilyenkor a testes, nehéz vörösborok háttérbe szorulnak és csak a hidegebb napokon kerülnek elő a pincéből. Azonban akadnak, akik még a kánikulában is inkább egy cabernet franc-ra vágynak, mert nem nagy rajongójuk a fehérboroknak. De nem csak friss, könnyű, ropogós fehérek léteznek!
Újra trend lesz az ókori borkészítés?Már ősidők óta foglalkozik az ember borkészítéssel. A szőlőtermesztés Ázsiából indulva hódította meg először Európát, majd Afrikát, Amerikát és Ausztráliát. Az idők során nagyon messze kerültek a mai készítési technológiák az ősitől. Vagy mégsem?