Édes tapasztalatok a Winelovers Wine Awards első napján A Winelovers Wine Awards első napján, hétfő reggel édes borokkal indítottuk a reggelt a 4-es panel nemzetközi zsűritagjaival. Viszonylag sok tokaji bort kóstolok egész évben, van némi rálátásom a mai hegyaljai mezőnyre, így különösen is izgalmas volt “vakon tapogatózni” a sokféle stílus, ízvilág között, abban a mézédes műfajban, ami Tokajt naggyá tette. Lássuk, milyen személyes benyomások kísérték a 30-40 mintát!
A szuperaszúról tavaly írtunk: idén végre közelebbről is megismerheted2020. októbere mérföldkő volt a Tokaji borvidék életében: ekkor került bemutatásra két 6 puttonyos Szepsy szuperaszú. Tavaly a járvány miatt elmaradt a bemutatásuk, idén azonban pótolják az eseményt. Olvasd újra a szuperaszúról szóló cikkünket, hogy képbe kerülj ezzel a nem mindennapi műfajjal!
4 ok, amiért Tokajról dicshimnuszokat zengenek a borszakértőkBorkedvelőként érdemes tisztában lenned arról, hogy miért olyan kiemelkedő a tokaji borrégió világviszonylatban is.
Jelentkezz mesterkurzusainkra, és kóstold végig még ebben az évben a Winelovers 100 győztes tételeit!Egyedülálló lehetőség: a díjnyertes borok segítségével 1-1 borstílust alaposabban ismerhetsz meg kedvező áron. Siess, mert limitált a résztvevők száma!
Őshonos fehérszőlőfajták MagyarországonMagyarországon megtalálható fontosabb fehérszőlőfajták jellegzetességeit tanulhatod meg cikksorozatunkból. Mi mással is kezdhetnénk, mint az őshonos fajtákkal. Mert szerettük őket régen, és szeretjük őket ma is.
Műkorcsolya, szabadság, Coca-Cola – egy tényleg nem mindennapi tokaji bor történeteA tokaji HOLDVÖLGY Signature borát választották a Borkollégium fehérborává, egy éven át minden kurzus kóstolósorát gazdagítani fogja ez a borvidéken belül is egyedülállónak számító tétel. Hogy miért különleges, többek között erről beszélgettünk Demkó Pascallal, a birtok alapító-tulajdonosával.
Ripka Gergely: Ez a siker legalább annyira Tokajé, mint az enyémNegyedik kiadásához érkezett a Tokaj Guide, miközben a harmadik éppen egy rangos nemzetközi elismerés kapujában várakozik. Ezekről beszélgettünk a kiadvány szerzőjével, a jelenkori Tokaj egyik legjobb ismerőjével.
A tokaji szőlőfajták: miért pont ők 6-an?A 19. század végén még több tucatnyian voltak, köztük vörösek, számuk aztán jó időre lecsökkent háromra, ma hatan vannak. Hat egyéniség, hat különálló történet.
Az aszú, ahogy még nem láttadMinden évben december 10-én van a Nemzetközi Aszú Nap! Ünnepeld te is velünk a világ egyik legkülönlegesebb borát. Kizárólag képek segítségével meséljük most el a tokaji aszú csodálatos születését, történetét. Kedvcsináló, ami után biztos, hogy beszerzel magadnak 1-2 palackkal az ünnepre.