Minden évben december 10-én van a Nemzetközi Aszú Nap! Ünnepeld te is velünk a világ egyik legkülönlegesebb borát. Kizárólag képek segítségével meséljük most el a tokaji aszú csodálatos születését, történetét. Kedvcsináló, ami után biztos, hogy beszerzel magadnak 1-2 palackkal az ünnepre.
A tokaji aszúról, annak készítéséről, főbb ismérveiről már megírtunk (szinte) mindent. Ha ezekről olvasnál, összegyűjtöttük ide a cikkeket:
Mi most azonban valami még izgalmasabbat szeretnénk mutatni neked, mégpedig 3 csodálatos videót az aszúról, az aszú születéséről, majd a végén egyetlen ábrát, amiben a legegyszerűbb és legérthetőbb módon elmagyarázzuk, hogyan készül a tokaji aszú. Öveket becsatolni, indulhatunk!
Tokaji aszú szüret
Tokaj, a világörökség része
A legendás 1956-os aszú átpalackozása
Végezetül a furmint.hu infografikája, benne az összes borfajtával, ami aszúszemek felhasználásával készül.