Lezajlott a Winelovers 100 tesztSzeptember 5-én kerül az újságárusokhoz a 100 legjobb magyar bort bemutató Winelovers 100 magazin 2019-es kiadása. Július 1. és 3. között lezajlott a „lényeg”, vagyis a borok tesztje, aminek a Borkollégium adott otthont. Belestünk a kulisszák mögé.
Annyira sokat olvastatok ebben a hónapban, hogy 6 cikket választottunkValószínűleg a májushoz képest barátságtalan idő tette, hogy még a szokottnál is intenzívebben faltátok a cikkeinket, a hónap abszolút topja pedig egy nyárváró borajánló lett.
Michelin-csillagot kaptak a magyar borok2019. március 27-én a világ legnagyobb gasztronómiai elismeréseként megkapta első Michelin-csillagát a Hlatky-Schlichter Hubert tulajdonos és Veres István séf vezette Babel Budapest.
A hónap végére megduplázódhat a Michelin-csillagos magyar éttermek számaMárcius 26-án Budapesten rendezik meg a világ talán legnagyobb presztízsű étteremkalauza, a Michelin 2018-as Michelin Main Cities of Europe című kiadványának bemutatóját. Úgy tűnik, Magyarországnak lesz oka az örömre.
A sablon nyert a kürtőskaláccsal szemben – megvan Széll Tamás utódaLezajlott a 2018-as Bocuse d’Or Magyarország szakácsverseny döntője, a győztes léphet Széll Tamás örökébe és képviselheti hazánkat a júniusi európai döntőn. Ott voltunk versenyen, betekintettünk a kulisszák mögé és felültünk a szurkolók közé is a tribünre.
„Ez a díj a magyar borokról is szól”A Decanter magazin által a 2017-es Év Nemzetközi Étteremnek választott Babel Budapest sikere nem csak az étteremről és a konyhájáról szól. Az erdélyi származású fiatal séf, Veres István mellett a sommelier, Blazsovszky Péter, és így a magyar borok is komoly elismerést kaptak. A nagy igazságokon túl természetesen utánajártunk a legendás tojásos nokedli titkának is.