Egészséges talajok, kiváló minőségű és ellenálló szőlő, kivételes terroir borok - Mit ad nekünk a bio(dinamikus) gazdálkodás? Akár a környezeti felelősségvállalás filozófiája vonz, akár az ősi gyakorlatok iránti érdeklődés, vagy az a vágy, hogy minél kevesebb beavatkozással készült borokat kóstolj, a bio- és biodinamikus borok világa gazdag ízeket és élményeket kínál, amelyek felfedezésre várnak!
Ismét eljött a száraz szamorodnik ideje?Egy másik italnak köszönhetően megint kezd divatba jönni a már-már elfeledett száraz szamorodni – mondja Makai Gergely. A Tokaj Hétszőlő birtokigazgatójának segítségével alámerültünk a buborékok világába és választ kerestünk arra is, a „bio” miért kevésbé menő itthon, mint külföldön.
Szabó Zita: Kis gyöngyszemből országimázs – hódít a Nivegy-völgyA Balaton környéke régóta lakott, a régmúlt sok településen visszaköszön többek között várak és templomromok formájában, amik izgalmas történeteket őriznek. A vidék jellege, kisszámú lakossága miatt turisták, külföldiek számára nagyon vonzó úti cél, így nekem is minden évben. Illusztris példa erre a Káli-medence szomszédságában Zánka és Nagyvázsony között található öt kis falu. Az írás a cikkíró versenyünk élménybeszámoló kategóriájának harmadik helyén végzett.
1 nap 1 bor a karanténra (#11): Szászi Endre Badacsonyi Olaszrizling 2018 BIOA koronavírus járvány miatti #stayathome #maradjotthon idején is vágysz egy kis borra? Semmi gond! Minden nap mutatunk neked egy kiváló tételt a Winelovers webshopból, és ismertetjük az aktuális különleges ajánlatainkat is. Kiránduljunk most el képzeletben Badacsonyra egy kiváló olaszrizling kedvéért!
Mit keres Somlón a kövidinka? – Somló hegyen jártunk 2. részSomlói „terepszemlénk” másnapján a nagyok után a kisebb gyöngyszemek kerültek górcső alá, hogy lehetőségeink szerint minél teljesebb képet rajzolhassunk a borvidékről.
Mit tudunk a bioborokról?Kutatás indult 2019 elején, amelynek középpontjában a borvásárlási szokások, illetve a biobor fogyasztása áll. A szervezők a kérdőív kitöltésében kérik az internetezők segítségét – borfogyasztási szokásaiktól függetlenül.
A 383 pontos Hétszőlő dűlő 2013-as grillázsbombája a Borkollégiumban járt - 1. részHa karácsony, akkor ünnep, ha ünnep, akkor aszú – az ünnepre való szakmai „felkészülést” mi már november végén elkezdtünk, amikor Makai Gergő, a Hétszőlő Birtok szőlész–borász birtokigazgatójának tolmácsolásában, a „Borász a Borkollégiumban” program keretében az organikus szőlészet dűlőszelektált száraz és aszú tételeit kóstolhattuk.
Légy részese Te is a két történelmi tokaji dűlő összecsapásának!Különleges mesterkurzus zajlik november 20-án a Borkollégiumban, ahol a Hétszőlő mutatja be a 8 különböző arcát annak az új iránynak, amit az elmúlt évtizedben folyamatosan igyekeznek megvalósítani. A kóstolót vezető Makai Gergő birtokigazgató is izgatottan várja a napot, mint mondja, minden oka megvan erre.
Basilicus: lenyűgöző boros élményközpont TarcalonTokaji kerülőutunk Tarcalon a borvidék egy viszonylag új, de frissen és lendületesen berobbant szereplőjéhez, a Basilicus pincészethez vezetett, ahol a hagyományos és a modern remekül megfér egymás mellett.