Júniusban mi más: spárga és sauvignon blancA sauvignon blanc aktuális népszerűségének titka, hogy nagyon illik az egészséges ételekhez: mindenhez, ami friss, könnyű vagy zöld. Nem véletlenül nyújtja a legkiemelkedőbb gasztronómiai élményt a spárgával.
Király Viktor: „A vöröseket szeretem”A 2019-es Magyar Borok Báljának sztárfellépője, Király Viktor vall a borokhoz fűződő viszonyáról, „megrázó” első boros élményéről és arról, hogy melyik szerinte a leghipszterebb magyar boroscímke.
Belépő bortól a zászlóshajóig: a Zwack Openen jártunkAz ünnepek alatt bizonyára ismét megcsodálhatjuk a tévében, hogyan kóstolnak bort Ducheminék. A karácsonyi Zwack Open sétáló kóstoló senkitől nem várt hasonló bravúrt, egyszerűen csak jó ivású, kellemes, élvezetes borokat ajánlott az ünnepekre vendégváróknak, amatőröknek és ínyenceknek.
Növekszik a drónok szerepe a szőlészetbenAdatelemzés, szenzorok és szoftverek segítik majd a jövő szőlészeit. Abban pedig, hogy időben hozzák meg a lehető legjobb döntéseket, nagy szerepük lehet a drónoknak. Hazánkban is egyre több fantaszikus felvétel készül szőlőkről - madártávlatból.
Egyedi térkép az egri bortúrádhozEz történik, ha egy gasztrós és két borász összeül. Most már nem kell sokat gondolkodnod, ha Egerbe érkezel, hogy merre is indulj jó borokért, szállásért vagy minőségi fogásokért, mert elkészült egy ideális egri bortúra térképe.
Szavazás: Ki kapja Az Év Bortermelője Magyaroroszágon díjat?A Magyar Bor Akadémia idén 24. alkalommal adja át az Év Bortermelője díjat. Öten vannak versenyben a címért, arról, ki nyeri el az elismerést, az akadémia tagjai szavaznak majd. A hivatalos szavazással párhuzamosan lapunk is megkérdezi olvasóit.
Közülük kerül ki idén az Év BortermelőjeA Magyar Bor Akadémia idén 24. alkalommal adja át hazánk legrégebbi és legrangosabb borszakmai elismerését. Számtalan borász, szakmabeli, étteremvezető, sommelier és séf küldte el jelölését.
Mini borfesztivál a Zwack MúzeumbanA Zwack Open mindig nagy népszerűségnek örvend a borkedvelők körében, így volt ez most is az őszi kóstolón. Neves borászok, jó borok, ismerős arcok, kellemes helyszín, kell ennél több egy szimpla hétfő délutánra?