Te is vörösboros vagy? November 25-én a Bordói Novemberen a helyed!Október 13-ig elérhetőek a pre-early bird jegyek.
7 bortrend a világban, amire érdemes figyelniVannak olyan trendek, amelyeket könnyű megjósolni, a pezsgőfogyasztás például évről évre nő, és nem valószínű, hogy az elkövetkezendő időszakban változik ez a tendencia. De vannak kevésbé kiszámítható irányok is, amelyeket nem olyan könnyű megjósolni.
Bársonyos borok, bohém együttlét és frissítő újdonságokIsmét bizonyítottak a hazai vörösborok, és meglepő újdonságokkal is találkozhattunk a Bordói Novemberen.
Bordói fajták – együtt és különCabernet sauvignon, cabernet franc és merlot – aki egy kicsit is érdeklődik a borok iránt, már azonnal rá is vágja: bordói fajták. Valóban, ez az a három kékszőlőfajta, amely nemcsak hogy összeforrt a Bordeaux-i borvidék nevével, de alapvetően meghatározza a Bordói November Nagykóstolót is – azt a Winelovers rendezvényt, amely az elmúlt szombaton ismét megrendezésre került, hagyomány szerint a Corinthia Hotelben.
Óvilági sauvignon blanc stílusokA sauvignon blanc jellegzetességeit és hazai példáit sorozatunk korábbi cikkeiben már bemutattuk, ezúttal az óvilági sauvignon blanc stílusokat vesszük górcső alá.
Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 4. Franciaország borairólAhogy már beszámoltam róla a sorozatom előző cikkében, a kurzus első napjának végén elkezdtük azt a bortermelő régiók szerinti utazást, melynek 10 leckéje a következő három teljes alkalmat kitölti. A második nap teljes egészében a borászat világának egyik legnagyobb hírnevű szereplőjéről, Franciaországról szólt.
Nagy boros illat- és ízszótár: zöldfűszerek, gyógynövények, vegetális aromák – 1. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A most következő részben a bor aromái között előforduló zöldfűszereket, gyógynövényeket vesszük sorba.
Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 2. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A második részben folytatjuk a jellemzéseknél használt megannyi gyümölcs bemutatását és „boros lelőhelyeinek” ismertetését.
A világ jelenleg 50 legdrágább boraEgymillió forintos palackárral nem lehetett felkerülni, a borok háromnegyede Franciaországból érkezett, csendes fehérborok közül csak az édesek tudtak labdába rúgni. Íme a legirigyeltebbek listája.