Milyen borhoz milyen csoki illik?A borokat és a csokoládét együtt is élvezhetjük, nem kell görcsösen különválasztani őket egymástól. Érdemes azonban néhány ajánlást betartani az élvezetek halmozása közben.
Nyár végi zöldségek - Milyen bort válassz hozzájuk?Nyár végén is érdemes figyelni arra, hogy mit kínálnak a piacok, hiszen az idényzöldségek választása mindig környezetkímélőbb, nem beszélve arról, hogy egészségesebbek is. A belőlük készült fogások mellé sem kell megfeledkezned a borokról.
Egy jó bort a vacsorához? Biztos, hogy előbb-utóbb minden igényes és érzékeny borkedvelő szerez valamilyen tapasztalatot étel és bor dolgában. Mégis nagy a káosz. Nem hiszünk az örök érvényű étel-bor párosításokban. Bármennyire is csűrjük- csavarjuk a dolgokat, az igazság az, hogy bármilyen étel mellé bármilyen bort el lehet fogyasztani. Hogy a hatás nem lesz minden esetben elragadó, az bizonyos.
Tudj meg mindent a furmintról #10: Mondd meg a kedvenc sajtod, mutatjuk a kedvenc furmintod!Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató cikksorozatunkban ezúttal a legjobb sajt-furmint párosításokat keressük.
Michelin-csillagot kaptak a magyar borok2019. március 27-én a világ legnagyobb gasztronómiai elismeréseként megkapta első Michelin-csillagát a Hlatky-Schlichter Hubert tulajdonos és Veres István séf vezette Babel Budapest.
John Szabo, a vulkanikus borok nagykövete: "Vulkanikus bor nem létezik"Mi is az a vulkanikus bor, amiért manapság az egész világ rajong? Csak egy ügyes sztori, netán egy csipetnyi só a borban? Erről beszélgettünk John Szaboval, aki 5 évig gyűjtötte az anyagot a vulkanikus borokról szóló 2016-ban megjelent könyvéhez. A válasza: mindkettő és egyik sem.
„Ez a díj a magyar borokról is szól”A Decanter magazin által a 2017-es Év Nemzetközi Étteremnek választott Babel Budapest sikere nem csak az étteremről és a konyhájáról szól. Az erdélyi származású fiatal séf, Veres István mellett a sommelier, Blazsovszky Péter, és így a magyar borok is komoly elismerést kaptak. A nagy igazságokon túl természetesen utánajártunk a legendás tojásos nokedli titkának is.
Mit ropogtassunk az esti bor mellé?Este jönnek át a barátok egy beszélgetős borozásra, de már sem időd, sem energiád, sütni-főzni? Ismerős mindenkinek ez a probléma. A megoldást egy balatoni termék jelentheti, amelyre a napokban bukkantam.
5+1 sonka-bor pár, nem csak húsvétra A húsvét a fő apropója, hogy a sonkáról beszéljünk, de nemcsak az ünnep alkalmával kerül az asztalokra. A borozás egyik „alapkelléke” az íncsiklandozó sonkaszelet. El tudnátok képzelni az olasz nyaralásotokat anélkül, hogy egy napsütötte teraszon ücsörögtök az egyik kezetekben a helyi bor, másikban a prosciutto? Mi természetesen nem.