Merre tart a Champagne, melyek a világtrendek? Többek között ezekről is kérdezte Bor Judit Essi Avellan Master of Wine szakértőt.
“A jó sztorik, a jó élmények valahogy mindig a borhoz és a pezsgőhöz kötődnek”A résztvevők mondják el, milyen volt a 7BOR7KOR pezsgőkóstoló.
Ha túl drága a Champagne, itt a Crémant!A Crémant a Champagne régión kívülről származó de azzal nagyon hasonló módon, palackos erjesztéssel készülő pezsgők csoportja. A Borkollégium mesterkurzuson közelebbről is megismerkedhetsz az egyes stílusokkal.
De Gaulle és az amazonok, avagy a családi birtoktól a szövetkezetigEssi Avellan nem mindennapi champagne mesterkurzusain jártunk, és nem kellett messze mennünk.
Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 7. Habzó és erősített borokA WSET 3 kurzus végéhez közelítve rendhagyó nap következett: az eddigiektől eltérően nem földrajzi, hanem termék alapú megközelítésben vizsgáltuk a hátralévő tananyagot. A nap első felében a habzó borok és pezsgők világában merültünk el, a második felében az erősített (vagy más szóval avinált) borokkal ismerkedtünk. Az utolsó új tananyagon Robert Smythre jutott a feladat hogy a nap alatt végig kalauzolja a hallgatókat.
Milyenek az újvilági pezsgők az etalon Champagne-hoz képest? A Klasszik Rádió Nyitány Ízlés szerint gasztronómia rovatában az újvilági- és vörös pezsgőkről mesélt Tábor István, a Borkollégium vezetője, az újvilági pezsgőkről szóló mesterkurzus kapcsán.
Champagne Rózsaszín PárducaRövid kitekintés a rozéborok világnapja (június 25 vagy az USA-ban nagyon komolyan vett, már-már világnappá váló június 12) előtt, hogy könnyebb legyen a választás azoknak, akik buborékosokkal szeretnek ünnepelni.
Április a legek hónapja voltAz itt összegyűjtött 5 cikkben nemcsak az a közös, hogy nagy olvasottságot ért el, de mindegyik egy valamilyen szempontból egyedülálló témát dolgoz fel.
A világ 10 legkívánatosabb pezsgőjeA champagne-ok a világ talán legnépszerűbb alkoholos italai. De mely tételek jelentik közülük a csúcsok csúcsát, vagyis melyek a legkelendőbbek? Most megmutatjuk.