Te is vörösboros vagy? November 25-én a Bordói Novemberen a helyed!Október 13-ig elérhetőek a pre-early bird jegyek.
Mit rejtenek az Eger város alatt kiterjedő riolittufa pincerendszerek?A magyar borvidékek közül Eger méltán tartozik a legismertebbek közé.
Felejthetetlen karácsonyi menük #23: m&m és BordeauxNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ma megugorjuk a lehetetlent: egy olyan After Eight receptet mutatunk, aminek láttán még a mentolos csokitól ódzkodóknak is összeszalad a nyál a szájukban. Pláne ha a hozzá ajánlott borpárral kóstolják.
Felejthetetlen karácsonyi menük #22: a jolly joker-mártás és borNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Sorozatunk mai részében az alapokat biztosítjuk egy tökéletes menühöz.
A jó borok és az adatbányászat szerelmeseinek: az ÖSSZES magyar eredmény az idei fontos versenyekrőlIlyen jellegű listák valószínűleg még soha nem készültek a hazai borokról: összeszedtük a 2020-as nemzetközi borversenyek összes érmet nyert magyar borát, hogy mindenféle szűrők segítségével a legmeghökkentőbb táblázatokat alkossuk meg. Tippelj, melyik lett a legeredményesebb tétel, évjárat és szőlőfajta! Vagy inkább nézd meg!
Minden napra egy bor: Varsányi Pincészet GS Egri Bikavér Superior 2018November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Álljon most itt a bizonyíték, hogy még kiváló egri bikavér is készülhet a Bordeaux-i fajtákból!
„A Szent János-völgyben találtuk meg azt a helyet, ahonnan a mi elképzeléseinknek megfelelő bort lehet készíteni belőle”Verpeléten olyat tud az olaszrizling, amit csak nagyon kevés más helyen – állítja Varsányi Katalin, a Varsányi Pincészet tulajdonosa. Az interjúban elárulja a titkot, valamint azt is, milyen egy „safety place” magtár.
Nagyaranyat nyert Brüsszelben egy magyar folyóborA legnagyobb hazai borászat, a badacsonyi Varga Pincészet egyfajta „orvosi lóként” is szolgál, ha az ember arra keresi a választ, mi történt a magyar borszektorban az elmúlt 3 hónapban. Többek között erről, a félbeszakadt rekordkísérletről és az új Varga-koktélokról is beszélgettünk Varga Péter alapítóval és fiával, Varga Mátéval.
A 21. magyar borvidékBorait rendszeresen Michelin-csillagos éttermekben kínálják, miközben a felmérések szerint a legkevésbé ismert magyar borvidékek egyike. Hol is van pontosan a Bükki borvidék és mit kell róla tudni?