A vagyonosabbak több bort isznak, a fiataloknak az édes bor ízlik leginkább, a családi hagyományok már kevésbé meghatározóakBorfogyasztási trendek Magyarországon 2017-ben és 2023-ban - egy reprezentatív piackutatás eredményei.
Egyetemi borklubok a magyar bor népszerűsítéséreHárom “Év Borászával”, Nyúlné dr. Pühra Beátával, Koch Csabával és Balla Gézával indult az egyetemi borklubok megújítása az Állatorvostudományi Egyetemen.
Mennyi marad egy palack bor árából a borász zsebében?A borászok a kárvallottjai a nagy áruházláncok óriási nyereségének? A Borászportál megkereste az ágazat egyes szereplőit, hogy mondják el a véleményüket a kialakult borpiaci helyzetről.
Ez volt a 2020-as Borkonferencia2013 óta immáron hagyomány, hogy a szőlész-borász társadalom képviselői összegyűlnek a Borkonferencián, ahol a borvilág prominens hazai és nemzetközi szereplői tartanak érdekes előadásokat és kerekasztal beszélgetés formájában folytatnak eszmecserét a „bor, jog, marketing” témaköreiben. A Borászportál 2020-ban is élőben tudósított a rendezvényről! Íme az összefoglalónk az ágaza legfrissebb újdonságaival!
A magyar bor jövőjéről értekeztek a Borjog és Bormarketing KonferenciánNeves hazai és külföldi szakemberek részvételével március 1-én zajlott a 6. Borjog és Bormarketing Konferencia. A rendezvénysorozat idei mottója: „bor, kultúra, üzlet”. A Borászportál ott járt az eseményen és helyszíni beszámolót készített az előadásokról.
Pont került a szőlő-bor ágazati stratégia végéreJubileumi tanácsülésen ismertette véglegesített cselekvési tervét az idén 20 éves Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.
Közösségi alapokra helyezett borászkodás indul TokajonKözösségi borászati feldolgozóüzemeket építenek Tokaj-Hegyalján, így azok a szőlőtermesztők is bekapcsolódhatnak a borkészítésbe, akiknek eddig nem volt meg a kellő szakmai tudásuk, vagy technológiai hátterük ehhez.
Fejenként 26 liter bort iszunk éventeMagyarországon 26 liter bort fogyasztunk fejenként egy évben, ez a franciák (42 liter) és az olaszok (34 liter) teljesítményétől elmarad.
Kaphat hideget-meleget az új borágazati stratégiaA Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elkészítette a teljes magyar szőlő-bor ágazatot átfogó stratégiát. A dokumentumot vitára bocsájtják.