Ismét eljött a száraz szamorodnik ideje?Egy másik italnak köszönhetően megint kezd divatba jönni a már-már elfeledett száraz szamorodni – mondja Makai Gergely. A Tokaj Hétszőlő birtokigazgatójának segítségével alámerültünk a buborékok világába és választ kerestünk arra is, a „bio” miért kevésbé menő itthon, mint külföldön.
Minden napra egy aszú: Hétszőlő Tokaji Aszú 5 puttonyos 2010Ebben az évben sem maradnak a legkülönlegesebb magyar bor rajongói exkluzív kóstolóesemény nélkül. 2020. augusztus 20-án nyitja meg kapuit a Winelovers Tokaj Exclusive rendezvény. A borvidék legnagyobb hazai kóstolóját, a Tokaji Márciust évről-évre sikerre vivő Winelovers ezúttal a legfontosabb nemzeti ünnepünkön szervez kóstolót. Kedvcsinálóként addig minden nap bemutatunk egyet az Aszú Terem tételeiből.
Minden napra egy aszú: Hétszőlő Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013 Premier Cru NagyszőlőEbben az évben sem maradnak a legkülönlegesebb magyar bor rajongói exkluzív kóstolóesemény nélkül. 2020. augusztus 20-án nyitja meg kapuit a Winelovers Tokaj Exclusive rendezvény. A borvidék legnagyobb hazai kóstolóját, a Tokaji Márciust évről-évre sikerre vivő Winelovers ezúttal a legfontosabb nemzeti ünnepünkön szervez kóstolót. Kedvcsinálóként addig minden nap bemutatunk egyet az Aszú Terem tételeiből.
Interaktív borkóstoló In Vino Lidia módraDűlőszelektált, testes, savas, tanninos... Jelzők, amik borokra vonatkoznak, de egy laikusnak fogalma sincs, hogy melyik mit jelent, és honnan ismerheti fel ezeket. Pedig minél többet tudsz a poharadban lévő nedűről, annál nagyobb élménnyé válnak a kortyok, és sokkal magabiztosabb leszel ezentúl, ha ajándékba, vagy egy étel mellé kell bort választanod.
Minden napra egy aszú: Hétszőlő Tokaji Aszú 5 Puttonyos 20102019-ben ötödjére érkezik a Tokaji Március Nagykóstoló, ahol csupa izgalmas tokaji tétel mutatkozik be a rendezvény Aszú Termében. Figyeld napi ajánlónkat, és ismerkedj meg a különterem legmenőbb tételeivel.
Nem viccelünk, tényleg ezek a hónap legolvasottabb cikkeiEgy pincészet életében talán a január a legkevésbé mozgalmas hónapja az évnek. De nem úgy a Borászportál életében! Sok-sok Tokaj, új arcok és készülődés az év egyik legnagyobb borgasztro eseményére. Ez volt január.
A 383 pontos Hétszőlő dűlő 2013-as grillázsbombája a Borkollégiumban járt - 2. részA száraz „felvonást” követően, a szünet után, a függöny az aszúknak gördült fel, amikor is párban kóstoltuk össze a 2013-as év 5, illetve 6 puttonyos aszúit a Hét- és a Nagyszőlő dűlőkről. Az ámulat kétségkívül ezeknél a tételeknél csúcsosodott ki, mindeközben Gergő imponáló magabiztossággal avatott be bennünket az aszúkészítés rejtelmeibe.
A 383 pontos Hétszőlő dűlő 2013-as grillázsbombája a Borkollégiumban járt - 1. részHa karácsony, akkor ünnep, ha ünnep, akkor aszú – az ünnepre való szakmai „felkészülést” mi már november végén elkezdtünk, amikor Makai Gergő, a Hétszőlő Birtok szőlész–borász birtokigazgatójának tolmácsolásában, a „Borász a Borkollégiumban” program keretében az organikus szőlészet dűlőszelektált száraz és aszú tételeit kóstolhattuk.
Hiány van Tokajban hárslevelűbőlIsmert mondás: Magyarország a 10 millió focikapitány országa. Napjainkban 10 millió Tokaj-fanatikus is van közöttünk. Legyen bármilyen boros rendezvény, előbb-utóbb Tokaj-Hegyalja és a furmint lesz a téma. De hol is tart valójában a fajta és a borvidék? Ezekre is kerestem a választ a Winelovers Afterwork - Tokaji Aduászok: Furmint és Hárslevelű kóstolón.