Íme a bor, amelynek emberneve vanA 11. Borkonferencia három masterclass-ának sorában az elsőt Kamocsay Ákos, a Hilltop Neszmély főborásza tartotta az Irsai Olivér és cserszegi fűszeres fajtákról. Ezek a fajták a termelt mennyiség alapján a legjelentősebbek közé tartoznak: a cserszegi fűszeres teszi ki az ország szőlőtermő területeinek 6,4%-át, az Irsai pedig 4,2%-át.
Önismereti játék, közösségi élmény és felfedező kalandÍgy zajlott az idei Winelovers River Night a Duna vizén.
Mit kóstolj a Winelovers Summer OPENING Party-n?Az InterContinental Budapest teraszán június 2-án, egy elegáns afterwork keretében a nyárindító borkóstolón a következő tételeket biztosan kóstolhatod majd.
A Bridgerton-rajongók chardonnay-val koccintanak A Hilltop online kutatásából kiderül, hogy milyen szériát és tételeket fogyasztunk a legszívesebben, és a válaszadók azt is megszavazták, hogy melyik népszerű sorozathoz melyik borfajta illik a legjobban.
Lázba hozták az olasz borok szerelmeseit is"Remek alkalom arra, hogy tanuljanak, kapcsolatokat építsenek, beszélgessenek a borászokkal, szakértőkkel, belelássák magukat kicsit a borász szakma rejtelmeibe és persze mindezt kiváló borok társaságában tegyék meg."
Reduktív bor is lehet jó 20 év után - Ott voltunk a Kamocsay muzeális borkóstolónEgészen más várakozással tekintünk egy muzeális borkóstolón a felbontandó tételekre, mint más kóstolók boraira. Ilyenkor együtt izgulunk, hogy vajon mit mutat majd magából a több évtizede a palackban lévő bor, és meghatódunk, ha az élmény várakozáson felüli. Nemrég ebben az élményben lehetett részünk a Zengő bárban megrendezett Kamocsay muzeális borok kóstolóján.
Bizonytalan vagy, mit kóstolj a Budapesti Borfesztiválon? Mutatjuk! Azt sem tudod, merre indulj a nagy kavalkádban? Segítünk, hogy legyenek támpontjaid akkor is, ha már úgy érzed, elvesztél a tömegben. Cikkünkben 3+1 pincészet borait ajánljuk.
„Bárki, aki az onnan készült borokat kóstolja, egy nagyon érdekes, sós ásványosságot vél felfedezni bennük”Az ösztöneire hallgatott Kamocsay Ákos, a Hilltop Neszmély fő borásza, amikor anno kiválasztotta az olaszrizling helyét a birtokon belül. Az élet őt igazolta, mára pedig már a titkot is sikerült megfejtenie.
Megjelent a lista a 100 legjobb magyar borral!Szeptember 17-én került az újságárusokhoz a Winelovers 100 - A 100 legjobb bor magazin. Ünnepélyesen lehullt a lepel a 100-as listáról, ahonnan most mi is bemuatunk egy tételt!