Sauska: két arany és egy ezüstérem a Champagne & Pezsgő VilágbajnokságonA Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) a legnagyobb prezstízzsel bíró nemzetközi megmérettetés, amelyen kizárólag pezsgőket értékelnek. Huszonegy ország csaknem ezer pezsgője versengett idén az érmekért.
Sok a bizonytalan és túlárazott magyar pezsgőA Borkollégium Mesterkurzus sorozatának aktuális témája a magyar pezsgők világának bebarangolása volt. Az út egyelőre igen kátyús.
Belülről is megnéztük az új Garamvári palackokatA karácsonyi előtti utolsó kóstolók egyike a második Winelovers Afterwork volt, az Andante Borpatikában. Az ünnepi tematikus kóstoló középpontjában ezúttal a magyar pezsgők és a tokaji aszúk álltak. Mi megújult külsejű a Garamvári tételekre koncentráltunk.
Épp úgy készítenek pezsgőt Budafokon, mint Champagne-banA tradicionális, tehát az igazi francia, champagne-i eljárással készíti pezsgőit immár 18 éve Garamvári Vencel. A hazai pezsgőgyártás szaktekintélyét budafoki pezsgőpincéjében látogattuk meg és kértük, mesélje el, hogyan lesz a szőlőből valódi, palackban erjesztett pezsgő.
Bemutatták Magyarország újdimenziós, minőségi pezsgőitA Kreinbacher Birtok a Budavári Borfesztiválon bemutatta új exkluzív pezsgőit. A szakmai kóstolót követően a nagyközönség is megízlelhette a birtok standjánál, az oroszlános udvarban az új köntösbe bújtatott borokat és pezsgőket. A címkéken egy huszárvágás utal a magyar virtusra, valamint egy hóvirág jelképezi Somló iránti tiszteletet.
Royalsekt: Soha nem akartunk senkit megtéveszteni!BÍRSÁG - Friss hír, miszerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) „elmeszelte” a Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgő készítőjét, a Royalsekt Zrt.-t, mondván a fogyasztók széles körét tévesztették meg azzal, hogy terméküket orosz eredetűnek láttatták, miközben az valójában Magyarországon, Izsákon készül. A gyártó természetesen nem ért egyet a hatóság álláspontjával és a 15 000 000 forintos bírsággal, és értetlenül fogadta, hogy a termék 25 éves fennállása óta ez csak most merül fel problémaként. A témában megszólaltattuk Márkus György champagne szakértőt is.
Íme, az "egri champagne"Teaser - "Pinot noir és kékfrankos házasítása. 2009-es. Még nem kapható. Talán jövőre." Lőrincz György, a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet első méthode traditionnelle eljárással készült pezsgőjéről meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott. A debütálás és a forgalomba kerülés előtt álló új termékből épp csak véletlenül került szerkesztőségünkbe egy palackkal.
Pezsgő Garamvári módra - az ízlelhető sikerPezsgőajánló - Az ünnepekre készülődve borkedvelő vásárlók szívesen tanulmányozzák az élelmiszerboltok pezsgő kínálatát. Ma még szegényes a hazai pezsgők választéka, a piacvezető termékei mellett alig–alig lehet látni magyar italt. A legkitűnőbb márkák között csupán egyetlen pezsgőcsalád veszi fel a versenyt a francia és olasz pezsgőkkel, a Vincent a PEZSGŐ.
Somló-utópiát ír a KreinbacherInterjú - Egy sci-finél a happy end korántsem garantált, de a Kreinbachernél nagyon komoly munka kezdődött meg azért, hogy a somlói pezsgő-utópia valóra váljon és ennek a történetnek jó vége legyen. Térhajtómű helyett furmint, jedik helyett champagne-i szakértő, időutazás helyett következetes építkezés. Bodorkós Norberttel, a birtok vezetőjével a futurisztikus épületről és arról beszélgettünk, hogyan próbál felnőni a hazai pezsgőpiac leendő óriása, a Kreinbacher.