5 borhoz 10 étel - Élmény és tanulás a BOR & ÉTEL HARMÓNIA workshop-on Napjaink egyik legkeresettebb fehér szőlőfajtája a rajnai rizling, amely megkerülhetetlen a gasztronómiában. Iskolázásának sokfélesége miatt az előételtől a desszertekig rengeteg ételhez társítható; határozott karakterrel, élénk, lendületes savakkal, gazdag aromavilággal rendelkező borokat ad, ha jó kezekbe kerül. A fajta alaposabb megismeréséhez egy különleges bor-étel párosítás workshop-ot ajánlunk, amelyen a résztvevők együtt fejtik meg, milyen ételekkel alkot tökéletes párost többek között a rajnai rizling.
Felejthetetlen karácsonyi menük #9: konfitált nyúl és "zsályás" borNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Jöjjön most egy fenséges nyúl és egy több szempontból különleges cabernet franc!
Felejthetetlen karácsonyi menük #7: különleges halleves és pannonhalmi InfusioNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Az egyedülálló, mediterrán hangulatú Infusiohoz egy hozzá hasonló különleges fogás dukál. Lássuk!
Minden napra egy bor: Cseri Pincészet Cabernet Franc 2017November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Ezúttal egy pannonhalmi cabernet franc-nal ismerkedhetsz meg.
Minen napra egy bor: Pannonhalmi Infusio 2017November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Ma egy igazi borlegendával csinálunk neked kedvet a kóstolóhoz.
„A rizling nálam hangulatfüggő, annyi arca van”Ha valaki kételkedik a rajnai rizling sokoldalúságában, látogassa meg a Cseri Pincészet standját az Olaszrizling Októberen. Hogyan lehet egyetlen szőlőfajtából hat teljesen különböző stílusú bort készíteni? Cseri Barnabás most elmondja, szombaton pedig megmutatja.
„Mindannyiunknak nagy meglepetés lesz”Igazi ritkaságokkal érkezik az október 17-i Olaszrizling Október Nagykóstolóra a Pannonhalmi Főapátság pincészete. Illés Tamás marketing- és kereskedelmi vezető osztotta meg a Borászportállal a tőlük szokatlan borsor koncepcióját.
Ha van a rajnai rizlingnek magyar fővárosa, akkor az Nyúl községA Pannonhalmi borvidéken a rajnai rizling jól érzi magát. A Cseri Pincészetnél pedig egyenesen kiválóan. De az a mutatvány, amire ők készülnek a fajtával, még így is miminum lélegzetelállító. Ismerkedjünk most meg a 80 méteres és a 120 méteres borok titkaival!
Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonrólŐszi boros ajánlatok melegebb és hűvösebb napokra egyaránt. Rengeteg érdekesség és kedvezmény, ráadásul mindet megrendelheted otthonra anélkül, hogy kiszállnál a kedvenc fotelodból! Ne hagyd ki őket!