Tokaj-Hétszőlő Gyöngyöző Hárslevelű 2019 BIO
Ezzel az évjárattal debütál a Tokaj-Hétszőlő a buborékos borok piacán. 100% hárslevelű, illatos, kedves, vidám. Úgy tud nagyon könnyed maradni, hogy közben tartalmas is. Intenzív illatok, citrusok és fehérhúsú gyümölcsök, körte, nyári alma jellemzik. Finom, elegáns ízek, apró buborékok. A nyár egyik legjobb meglepetése, korántsem csak nyárra.
Tokaj-Hétszőlő: Az 1950-es évek és a rendszerváltás között a Tokaj-Hétszőlő teljes területe mentes volt a szőlőgazdálkodástól, így az akkoriban igen kártékony vegyszerektől is. Ez teremtett egy jó alapot a 1991-ben kezdett Hétszőlő Birtok rekonstrukciója során a természetes szőlészet és borkészítés filozófiájához, és a későbbi organikus felfogáshoz. Az organikus gazdálkodásra való átállás hivatalosan 2009-ben kezdődött. 2014-től a teljes terület átállt, és 2016 szeptemberére, szüretre megszerezték a hivatalos organikus jelzést a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok teljes területére.
PH-Érték
2017-ben 6 pannonhalmi borászat (Ács, Hangyál, Herold, Pannonhalmi Főapátság Pincészete, Pécsinger, Tar) és egy kommunikációs ügynökség klaszterszerű összefogásba és közös marketingmunkába kezdett. Az összefogás igazi erőpróbája a közös bor koncepciójának megfogalmazása, majd a bor elkészítése volt. 2018-ban kóstolhattad először a PH-Érték fehérbor-házasítást. A borvidékre jellemző, mégis a hat borász egyéniségét és gondolkodásmódját szépen bemutató közösségi bor, azonos márkanév alatt és egységes arculattal kerül a fogyasztókhoz. A PH-érték színe a zöldes fehértől a zöldes sárgáig terjedő skálán mozog. Friss és üde jellegű házasítás, ami hordozza a rajnai rizling jegyeit, miközben annak karaktere nem uralkodik el a cuvée-n. A bor kerek kortyban ölt testet, gyümölcsös ízvilágú, emellett lendületes és arányos savakkal rendelkezik. A Pannonhalmi Borvidék könnyedsége és jellegzetes egyénisége mutatkozik meg a palackozott tételekben.
Szent Gaál Kastély és Borház Bor és Grill
A Szent Gaál Kastély és Borház grill csomagjába válogatott borokra jellemző a bársonyos, harmonikus ízvilág, behízelgő tanninok, mindez tökéletes párt alkot a különböző grillsajtokkal, valamint marhából és sertésből készült steakekkel. Érdemes báránnyal, vadhúsokkal is kísérletezni. A csomag tartalma: Szent Gaál Bikavér 2016, Szent Gaál Cabernet Franc 2017, Szent Gaál Cabenet Duo 2016, Szent Gaál Francia Hármas 2016,Szent Gaál Bodorka 2017, Szent Gaál Rózsája Rosé 2019
Tokajicum Aszú 6 Puttonyos 2013
Őszre fordulva (is) bátran nyúlhatsz egy gyönyörű tokaji aszúhoz. Ennek a tételenek az illatában kellemes mézes jelleg keveredik a propolisz és viasz jegyeknek köszönhetően. Forgatás során sárgabarack, őszibarack és lekvár köszön vissza a pohárból. A botritisz lágyan jelen van. Ízvilágában szép kellemes édes érzet figyelhető meg, mely a befőttek és a déli gyümölcsök ízével keveredik. A tökéletes egyensúlyt a savak állítják vissza, az alkohol csak kísérő szerepet tölt be. Mundus Vini 2017 aranyéremes aszú önmagában fogyasztva is különleges élmény.
Belward Pincészet Cirfandli 2019
Pécs zászlósbora, egyben a pincészet vezetőjének, Wilhelm Dávidnak személyesen is szívügye a cirfandli fajta. „Ez a legproblémásabb fajta, amit egy borvidék a zászlajára tűzhet, mégis a mi cirfandlink a legpécsibb cirfandli” – nyilatkozta a szeptember 17-én megjelenő Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazinnak. Igazat kell adnunk neki, aki egyszer kóstolja, abban tényleg felidéződik a napsütötte, már-már mediterránba hajló Pécs és a környező tájak! Limitált 1000 palack készült ebből a kirobbanóan citrusos, markáns savval bíró borból.
Tiffán’s Portugieser 2016
Az őszi átmenetre, mielőtt beköszönt a hideg, és rátérünk a melengető testes vörösökre, nem is találhatnánk alkalmasabb társat, mint egy portugieser. Ez a fajta Villány védjegye, tradicionális fajtája, a pincék termékskálájának alapja. Ez a tétel pedig a borvidék élő legendájának, Tiffán Edének a jó évjáratú portugiesere, friss, üde, lágy, kevés cserzőanyagot tartalmazó, fiatalon is könnyen fogyasztható bor. A Tiffán’s Portugieser a villányi Jammertal és Sterntal, a nagyharsányi Várerdő és Ördögárok dűlőkben termett. A szőlőt megfelelő érettségben és egészségesen szüreteltük le, a végeredmény egy lágy, igazi portugieser lett.
Jammertal Borbirtok Winelovers Borcsomag
Egy nyáron összeállított csomag, ami őszre is tökéletes választás neked. Pláne ha megtudod, hogy most kedvezményesen vásárolhatod meg ezt a 6 remek bort. Javasoljuk, a testesebb vöröseket tedd el a hűvösebb napokra. Például a Cassiopeia Franc 2011-est, ami egy igazi csúcsbor. Gyönyörűen mutatja az érett, nagy franc-okra jellemző nyúlós szilvalekvár aromavilágot, melyet a néhány százalékban hozzáadott merlot szedres háttere még inkább kiemel. Bár tökéletesen érett szőlőből készült, nyoma sincsen benne lekvárosságnak. Karakteres, férfias, de nem sav- vagy tannintúlsúlyos bor. Nagyszerűségét az adja, hogy egyszerűen minden a helyén van benne. Hideg előételektől a nehéz húsételekig mindennel párosítható, de hosszú beszélgetések mellé is megunhatatlan társ.
A csomag tartalma: 1 palack Red Baron 2016, 1 palack Bluebird 2016, 1 palack PP 2019, 1 palack Jammertal Grand 2017, 1 palack Jammertal Blue Sky 2012, 1 palack Cassiopeia Franc 2011
Bognár Pincészet Villányi Cabernet Franc
A pincészet fehér címkés villányi borválogatását azoknak a borkedvelőknek készítik, akiknek fontos a termőhely, ami garantálja a kimagasló minőséget. Tételeikben fellelhetőek a Villányra jellemző vonások, emellett saját stílusuk is megjelenik, ami az eleganciát és a gyümölcsösséget párosítja. Ezt a cabernet franc-t 2018-ban az ország borkiválóságai közé választották. Nagy elváráshoz, nagy test, gyümölcsösség és lendület párosul Villányból. A bort jellemzi a szedres, paprikás és ásványos ízvilág, melyhez kedvességet a tölgyfa fűszeressége ad.
Pannonhalmi Főapátság Pincészete Hemina Fehér 2019
Az ősz természetesen nemcsak a vörösekről szól, egy testesebb, éretteb fehérbor ugyanolyan jól fog esni Neked! A Hemina egy burgundi típusú fehérbor, aminek összetétele az évjárat adottságai szerint a stílust követve változik. A tétel döntő részét szolgáltató chardonnay-ra a többedszer használt fahordóban történő érlelés jegyei is hatással voltak, mindezt szépen egészít ki a pinot blanc testessége, a viognier érett gyümölcsössége és a sauvignon blanc élénkebb savvilága. Illatában és ízében egyaránt nagy hangsúly kerül a bor érlelt gyümölcsaromáira és meszes ásványosságára, ugyanakkor krémességét, vajasságát a finomseprőn történő hosszú érlelése adja. A végeredmény egy komplex és jól érlelhető tétel.