November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Ma egy igazi borlegendával csinálunk neked kedvet a kóstolóhoz.
Bornév: Pannonhalmi Infusio védett eredetű száraz vörösbor Évjárat: 2017 Mennyiség: 21.000 palack
Termőhely: Babszökő Talaj: agyagbemosódásos barna erdőtalaj Kitettség: déli plató
Szőlőfajta: 80% merlot, 20% cabernet franc Telepítés éve: 2003 Tőszám: 5210 tőke/ha Metszés: Guyot, alacsony kordon Szüret: 2017. október 16. és 20. között
A beérkező szőlőt bogyózás után 50 hl-es fakádban erjesztettük. A héjontartás hosszú idejéből 10 napig folyt az erjesztés 33-34°C hőmérsékleten. A hordós érlelés 228 literes első- és másodtöltésű hordókban történt 16 hónapon keresztül.
Pannonhalmi vörösbor bordeaux-i stílusban. Ez a merlot és cabernet franc adta presztízs-házasítás a pincészet legmelegebb dűlőjéből származik. Bora mediterrán jegyekkel tűzdelt, komoly, elegáns és hosszan érlelhető. Az ünnepek tétele …
Fogyasztási hőmérséklet: 17-18°C Optimális fogyasztási idő: 2019-2029 Tárolási hőmérséklet: 15°C alatt Ételajánlat: ünnepi alkalmakhoz illetve vad- és egyéb vöröshúsokhoz