Ez igazán tökéletes lezárása volt a nyárnak!2020. augusztus 27-én ismét a Kopaszi-gáton gyűltek össze a borok és a nyár szerelmesei, hogy elbúcsúztassák ezt a kicsit furcsára sikerült szezont. A választék és a körítés kiváló „partnernek” bizonyult ebben.
7 szuper boros ajánlat, hogy tökéletes legyen a nyár lezárásaKiváló borok, borcsomagok, élmények változatos stílusban, különböző borvidékekről. Garantáljuk, hogy megtalálod a kedvedre valót.
Európa legjobb pincéi közé került a Koch BorászatAz Európai Bor- és Gasztonómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) a XVII. Kongresszusán a Legjobb Európai Borászat címet adományozta a Hajós-bajai és a Villányi Borvidéken is aktív Koch Borászatnak.
Még 91 nap a 2019-es Winelovers 100 tesztig. Ismerd meg tavalyi 91. helyezettet: Tiffán's Immortal 20152019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma a 91. van soron.
Terítéken a 100 legjobb bor, avagy kiktől dübörgött a CorinthiaSzeptemberben debütált a Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor magazinja, amelyben az idei év 100 legjobbnak ítélt boráról lehet olvasni. Az ehhez kapcsolódó kóstolónak az impozáns, karácsonyi fényekben tündöklő Corinthia Hotel adott otthont.
5 kísérteties bor Halloween éjszakájáraAz október végi sötét, hűvös estékhez nagy vörösborok illenek. Az angolszász kultúrkörben ráadásul ilyenkor van Halloween, vagyis minden szentek éjszakája, a hozzá csapódott rémisztő maskarákkal és gonoszra faragott tökökkel. Nézzük, milyen borok stílusosak ezen az estén!
Tiffán Ede: A globális felmelegedésnek van pozitív oldala isKilencedik generáció a családban, aki szőlőműveléssel és bortermeléssel foglalkozik a Villányi borvidéken, 1991-ben elsőként kapta meg az Év Bortermelője címet és az egyik legfontosabb képviselője a hazai borászatnak. Ő Tiffán Ede, aki sok érdekességet osztott meg velünk a régi szőlőültetvényekről, a villányi fajtákról és az évjáratokról. Tiffán Ede, ha most újrakezdené, akkor is Villányban venne szőlőt.
Bevetette a nehéztüzérséget az Araz ÉtteremA Continental Hotel Budapest étterme a márciusi BorDuett vacsoráján két igazi „nagyágyút” vetett be. A vendégeknek Takler és Tiffán borokhoz készült ételsort kínáltak - a teltház garantált volt.
A dűlő, amelyet „maga az ördög szántott”Villány egyik legkiemeltebb területe az Ördögárok-dűlő, melyből egyre szebb, komolyabb, nagy potenciállal bíró borok kerülnek ki. De mit kell tudni erről a területről és borairól?