Új címkét kapott A Ház Bora termékcsaládA bor címkéje visszatükrözi azt a kort, amelyben született, ahogy a borról a kor társadalma vélekedett. Ma a címke egy bor legfontosabb marketingfelülete, emellett pedig fontos információforrás is. A cikkben az elmúlt 22 év címke-változásairól Varga Péter, a Varga Pincészet tulajdonosa mesél.
A jó borok és az adatbányászat szerelmeseinek: az ÖSSZES magyar eredmény az idei fontos versenyekrőlIlyen jellegű listák valószínűleg még soha nem készültek a hazai borokról: összeszedtük a 2020-as nemzetközi borversenyek összes érmet nyert magyar borát, hogy mindenféle szűrők segítségével a legmeghökkentőbb táblázatokat alkossuk meg. Tippelj, melyik lett a legeredményesebb tétel, évjárat és szőlőfajta! Vagy inkább nézd meg!
Nagyaranyat nyert Brüsszelben egy magyar folyóborA legnagyobb hazai borászat, a badacsonyi Varga Pincészet egyfajta „orvosi lóként” is szolgál, ha az ember arra keresi a választ, mi történt a magyar borszektorban az elmúlt 3 hónapban. Többek között erről, a félbeszakadt rekordkísérletről és az új Varga-koktélokról is beszélgettünk Varga Péter alapítóval és fiával, Varga Mátéval.
Hogyan készül 12 aranyérem?2019 a borversenyeken egyértelműen a Varga Pincészet éve volt itthon és külföldön egyaránt. Éppen ideje volt hát, hogy megnézzem magamnak a badacsonyi „főhadiszállást”, ahol elmondták, a siker kulcsa részben Eger, na meg persze egy kis szőlészkedés. És ha már ott voltam, szemügyre vettem a Varga-űrállomást is, amit épp most cserélnek le egy modernebbre.
Több titkot is megfejtettünk októberben – a legolvasottabb cikkekOktóberben megmondtuk, melyik az ország legjobb olaszrizlingje, interjút készítettünk két borászlegendával és még versenyt is hirdettünk.
Utánajártunk a titoknak: a Vargabor-sikersztori első 25 éveA borászat fennállásának 25 éves évfordulója apropóján beszélgettünk Varga Péter alapító-tulajdonossal és fiával, az értékesítésért felelő Varga Mátéval.
Megnéztük, honnan jön a 14 millió palack Varga borTavaly 17 millió 400 ezer kiló szőlőt dolgozott fel a Varga Pincészet, és ezzel bőven a legtöbb bort készítette az országban. A hardcore borrajongók egy része tart egy lépés távolságot az ilyen nagyoktól, de mi nagyon vártuk a találkozást.