A bor- balzsamecetek maguktól beszélnek
November 25. 14:28
A balzsamecetek kóstolása után már nem nagyon kell hozzáfűzni semmit, arra viszont mindenki kíváncsi, hogy mihez szoktam használni őket - olvasható az Égigérő Paszuly blogon. „Az egészben az a legjobb, hogy a különböző ízű balzsamecetekkel kedvemre kísérletezhetek, ha nem ízlik az egyikkel, kipróbálom a másikkal. A Tokaj Balzsamokat mindig a kész ételbe teszem bele, miután elzártam a gázt. Így érvényesül a legjobban az aromájuk”.
Itt egy brokkolikrémleves recept, tokaji balzsamecettel:
Hozzávalók:
- 70 dkg brokkoli
- 2 ek vaj
- 1 kis fej hagyma
- 1 l zöldségalaplé
- 3-5 ek Tokaj Balzsam Gránátalma
- só
- márványsajt, pirított dió
A brokkolit megmossuk, levágjuk a szárainak a végét, majd feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a hagymát, és puhára dinszteljük. Belekeverjük a brokkolit, felöntjük az alaplé felével, ha szükséges sózzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük az alaplé másik felét, felforraljuk. Elzárjuk a gázt, Tokaj Balzsam Gránátalmával ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk márványsajttal, pirított dióval.