Fröccs

Ezek a legjobb budapesti rétesezők

Szeptember 17. 19:27
Túrós, mákos, barackos, meggyes, tökös-mákos, káposztás... De hol készítik a legjobb rétest Budapesten? A Hvg.hu letesztelte a monachiás süteményt árusító helyeket. Íme a top három:
 
Monarchia Rétesház, Budakeszi, Fő utca 54. - pontszám 9,5/10
Rétesbolt Anno 1926, XIII. kerület, Lehel u. 38. - pontszám 9/10
Normafa Rétes, XII. kerület, Eötvös út 50. - pontszám 8/10
 
A teljes cikket a Hvg.hu oldalon tudod elolvasni!

Tokajban fektet be az amerikai elnökjelölt

Szeptember 17. 16:45
George E. Pataki, magyar származású amerikai politikus, New York állam volt kormányzója, aki jelenleg az amerikai elnöki posztért is elindult, befektet Tokajban, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy tulajdonostársaival – Dán Károly, Sylvia Hemingway és Dr. Ernő Holló  – közösen világhírűvé tegye a hárslevelűt és a tokaji furmintot - írja az Agroinform.

Fantasztikus dolgokat láttunk Malatinszky Csabánál

Szeptember 17. 14:18
Fantasztikus dolgokat láttunk Malatinszky Csabánál
 
Egy egész napot töltöttünk a Malatinszky Présháznál tegnap, hogy felvegyük, hogyan készül egy igazi Malatinszky-féle ebéd. A videóval még sok dolog lesz, de alig várjuk, hogy megmutathassuk!
 

Milyen információkat keressünk az előrecsomagolt húsokon?

Szeptember 17. 13:03
A HáziPatika.hu összegyűjtötte, hogy milyen adatoknak kell szerepelniük az előrecsomagolt húsokon.
  • Termék neve
  • Nettó tömeg
  • Az új szabályozás szerint a jégréteggel bevont élelmiszer esetében nettó tömegként a jégréteg nélküli tömeget kell megadni
  • Minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idő
  • A különleges tárolási, vagy felhasználási feltételekre utaló megjegyzésnek is szerepelnie kell a csomagoláson, például: "Felbontás után tegye hűtőbe és 3 napon belül fogyassza el!"
  • Fagyasztási vagy első fagyasztási időpont
  • Származása - a fentiek szerint
  • Állategészségügyi azonosító jelölés (ovális alakú jel)
  • A termék felelős előállítójának, vagy forgalmazójának neve vagy cégneve és címe

Pécsi Sört isznak majd a lovassport szerelmesei

Szeptember 17. 10:31
Az idei Nemzeti Vágta hivatalos söre a Pécsi Sör, amely Magyarország legrégebb óta folyamatosan működő sörgyára. A Pécsi Sört 167 év óta főzik a Mecsek hegység lábánál lévő kútjaikból nyert kristálytiszta karsztvízből, válogatott malátákból és a különleges komlókból. Aki szeptember 18-20 között kilátogat Budapest egyik legkiemelkedőbb országimázs rendezvényére, az a különböző lovasversenyek mellett a gasztronómiai élvezetekből is válogathat.
 
(Forrás: Élemiszeronline.hu)
 

Miért együnk szőlőt?

Szeptember 17. 07:05
Több érv is szól a szőlő mellette, ami tele van Vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidáns hatású és még szezonja is van. A Termálfürdő.hu összeszedett pár hasznos tudnivalót a gyümölcsről: 
  • A szőlő jelentős hatást tud gyakorolni a vércukorszintre, ezáltal képes gyorsan felfrissíteni a fáradt szervezetet.
  • Tartalmaz  foszfort, a kalciumot, a káliumot, a magnéziumot, a cinket és a szelént, valamint B1-, B2-, C- és K-vitamin-, folsav- és biotintartalma is számottevő.
  • A benne található rezveratrolnak és kvercitinnek köszönhetően a szőlő antioxidáns hatású, vagyis segít megszabadulni a szabadgyököktől.
  • A bennük található élelmi rost egyaránt segíti a bélműködést és az emésztést.
  • Jelentős mennyiségű víz miatt, jól oltja a szomjat.
  • A szőlő vörösborként fogyasztva is jót tesz az emésztésnek, napi egy-két deciliter ajánlható székrekedés megelőzésére és kezelésére is.
  • Az olajat hidegen préselik, így szinte teljesen megőrzi tápanyagtartalmát, különösen gazdag E-vitaminban, valamint jótékonyan hat az ideg- és érrendszerre.
A teljes cikket a Termalfurdo.hu oldalon olvashatod el.

Megoldást találtak a környezetbarát grillezésre

Szeptember 16. 19:12
Grillezés közben elkerülhetetlen a füstölés, ami károsítja a környezetünket, de most itt a megoldás David Gordon Wilsontól, a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) oktatójától. 
 
Ugyan nem számít újdonságnak a napfénnyel működő grill, Wilson találmánya egy kicsit jobb ezeknél. A piacon lévő eszközök ugyanis csak napsütésben működnek, az új szerkezet azonban este vagy felhős időben is használható, mert a forróság megtartásához sót használt. A só felfogja, majd fokozatosan leadja a hőt, így csak a grillezés elején van szükség a nap erejére - írja a Dívány.hu.
 
A szerkezet egyelőre csak prototípus, de a tervező nem titkolt szándéka az is, hogy a fejlődő országok számára is könnyen elérhetővé tegye a grilljét.

Hazai termék nyert a III. Nemzetek Sajtversenyén

Szeptember 16. 15:37
Augusztus vége óta versenyzett egymással 17 ország legkiválóbb sajtjai a III. Nemzetek Sajtversenyén. A megmérettetés a Budavári Borfesztiválon ért véget, és a több ezer szavazó úgy döntött, hogy a magyar Pater sajtot választják győztesnek.
 
„Ilyen erős mezőnyben egy új sajttal kitűnni hatalmas elismerés. Azt üzeni számunkra, hogy a különleges technológiával készülő Pater sajt nemzetközi mércével mérve is megállja a helyét, a magyar fogyasztók pedig felismerik és értékelik a jó minőséget. Alapvetően klasszikus tejtermékeket készítünk megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátva, jellemzően kézműves módszerekkel. Természetesen igyekszünk a korszerű fogyasztói elvárásoknak is megfelelni, amelyre jó példa lehet a zsírszegény Pater sajt, ami azért különleges, mert annak ellenére, hogy a 66%-al kevesebb zsírt és 35%-al kevesebb energiát tartalmaz érzékszervi jellemzőit tekintve vetekszik a legjobb zsíros sajtokkal” - mondta el Bognár Gábor, a Patert készítő Magyaralmási Tejüzem sajtkészítője, tanácsadója. 
 
(Forrás: Élelmiszer.hu)

Ezek voltak a Főzdefeszt kedvencei

Szeptember 16. 12:02
Szeptember 11-13 között rendezték meg a X. Főzdefesztet a budapesti Felvonulási téren. Az esemény zárónapján, vasárnap bejelentették a közönségszavazás és a legjobb dizájn verseny nyerteseit is. 
 
Főzdefeszt 2015 Kedvenc Söre díjat a Csupor Sörfőzde Tántorgó ParIPA söre
Főzdefeszt 2015 Legszebb Sörcímkéje díjat a Hübris gerilla sörfőzde CHORONGI-ja nyerte!