Fröccs

Íme az ehető karácsonyfa

December 26. 11:48
Egy karácsonyfa, amely csupa süti és minden alkotóeleme ehető. Ilyen ünnepi meglepetést készítettek egy indiai luxusszálloda séfjei. Ahmadábád-ban az ötcsillagos Hyatt Regency Hotel séfjei és cukrászai egy 3,5 méter magas sütifát alkottak. Ehhez felhasználtak 50 kg cukormázat, 10000 aprósüteményt, 5000 macaront. De nem elégedtek meg ennyivel, még egy téli mézeskalács várost is összehoztak, hogy ne magányosan álljon a karácsonyi süteményfa - írja a Hvg.hu.

Ezt szereti a magyar fehérekben Elizabeth Gabay

December 26. 09:53
Én ezeket a borokat találtam kiemelkedőnek: igazán magyar karaktert mutatnak, eltérnek a nemzetközi fajtáktól és stílustól. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem találkoztam mással, ami nagyon tetszett. A három fehérbor jól szemlélteti, mit szeretek a magyar fehérekben: fantasztikusan aromatikus gyümölcsösség, kiváló struktúra és savak. A két vörös pedig egyedi gyümölcsös karakterrel bír - olvasható a Művelt Alkoholistán.
 
A borok pedig:
  • Pálffy Pince Riválisok 2013
  • Bolyki Meta Tema Második Szüret 2013
  • Balassa Betsek Riolit 2013
  • Takler Görögszói Kékfrankos 2011
  • Vesztergombi Kadarka 2012
 
A blog ezeken kívül Niklas Jörgensen, Wojciech Bońkowski, alföldi merlot, akov, Csite Norbert, Márkus György, octopus, Szabó Edit, Ripka Gergely és Rszabi kedvenceit szedte össze.

2016 a Gasztroélmények Éve lesz

December 26. 06:52
Magyarország turisztikai vonzerőit és az adott helyszínekhez kapcsolódó magyar élelmiszeripari és gasztronómiai termékeket népszerűsítő kommunikációs kampányt indított decemberben a Magyar Turizmus Zrt.
 
A tájékoztatás szerint a Budapest Airport közreműködésével megvalósuló akció keretében a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljának legláthatóbb, kikerülhetetlen felületein helyeznek ki plakátokat, amelyeket a február 14-ig tartó kampány során két alkalommal, január 15-én és február 1-jén is frissítenek.
 
2015-ben a Budapest Airport minden idők legmagasabb utasforgalmi rekordját érte el, az üzenetek pedig a terminálra érkező valamennyi vendéghez eljutnak.
 
A Magyar Turizmus Zrt. beszámolt arról is, hogy a jövő évi nemzeti marketingtevékenységnek szintén kiemelt fókusza lesz a gasztronómia, tekintettel arra, hogy a turisztikai- és agrármarketing egymást erősítő jellege legkézzelfoghatóbban a gasztronómia területén jelenik meg. 
Mint írták, 2016 a "Gasztroélmények Éve" lesz a Magyar Turizmus Zrt. koordinálásával. A Torkos csütörtökkel induló tematikus év 4-5 nagyszabású, országos vagy azon is túlnyúló gasztronómiai eseményt ölel fel, amelyeket további rendezvények követnek.
(MTI)

Malacok bánják az év végét a Vajdahunyadvárban

December 25. 20:54
Év végi gasztronómiai különlegességekkel, malacsütéssel, forraltbor sétánnyal, vodka különlegességekkel, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják a látogatókat a Városligetbe az év utolsó napjaiban az ingyenes Óévbúcsúztató Fesztiválra. A rendezvény első napján Torkos Előszilveszterrel készülnek 50%-os kedvezményekkel.
 
Rendhagyó ingyenes Óévbúcsúztató Fesztivált szerveznek 2015. december 29-30-31-én a Vajdahunyadvárba. A rendezők célkitűzése bemutatni a szilveszteri hagyományokat, és felsorakoztatni az év végi gasztronómiai különlegességeket. A rendezvény vendégországa Oroszország, vendég eseménye pedig a Vodka Show Budapest.
 
"Több, mint 30 fajta vodkát kóstolhatnak a résztvevők mindezt kiegészítve az orosz konyha különlegességeivel. Természetesen a magyar ételek is előtérbe kerülnek az eseményen. Lesz malacsütés, újévi káposztaleves, streetfood udvar, pálinka terasz, forraltbor sétány, neves hazai pezsgők és még megannyi finom különlegesség" - mondta Necz István főszervező.
 
Az Óévbúcsúztató Fesztivál első napján a szervezők Torkos Előszilveszterrel készülnek, ahol 50%-os áron lesznek megkóstolhatóak a legfinomabb fogások.
 
December 30-án megszervezésre kerül Budapest legnagyobb ingyenes előszilveszteri partyja, ahol Dj Dominique és az első emelet frontembere, Kiki idézi fel a régmúlt nagy slágereit.
 
Szilveszter napja, azaz december 31-e az egész családnak szóló álarcosbál lesz. A gyermekek elkészítheti ingyenesen saját maszkjaikat és malacsimogatóval és megannyi kézműves foglalkozással is készülünk.
 
A rendezvény látogatása ingyenes, különleges évzáró fesztivál a család minden tagjának, a legkisebbektől, a legnagyobbakig.
(OBJEKTÍV Hírügynökség)

Most zárva vannak, de holnap már kinyitnak a karácsonyi vásárok

December 25. 17:01
Most zárva vannak, de holnap már kinyitnak a karácsonyi vásárok
 
Csütörtökön kora délután ugyan bezárnak, de a Városháza parkban és a Vörösmarty téren már péntektől, a Bazilikánál pedig december 27-től ismét teljes nyitva tartással üzemelnek a budapesti adventi vásárok.
 
Pénteken mindhárom helyszínen javarészt a gasztronómiai és az ajándékos standok nyitnak csak ki, de a Vörösmarty téren szombattól újra színpadi programokkal is várják a látogatókat - írja a Népszava

A világ legveszélyeztetettebb élelmiszerei

December 25. 14:52
Az élelmiszerek termesztését nehezíti az időjárás- és éghajlatváltozás, ez sajnos jól észrevehető. Míg a huszadik században az iprai termelés és a génmódosítás okozott problémát, addig napjainkban a környezetszennyezés, a túlfogyasztás és a változó időjárás alakítja át az étlapunkat - írja az Élelmiszer.hu. A világ 9 legveszélyeztetettebb élelmiszerei közé tartozik:
  • a hal
  • a kávé
  • a kakaó, azaz a csokoládé
  • a földimogyoró
  • a banán
  • a méz
  • a bab
  • a durumbúza
  • a juharszirup
 
A teljes cikket az Élelmiszer.hu oldalon tudod elolvasni!

Ennek a bornak ott a helye a karácsonyi asztalon

December 25. 11:10
A legtöbb családban csak karácsonykor kerül aszú az asztalra, hiszen egy nem hétköznapi borról van szó. Most a Metropol.hu egy izgalmas, elegáns aszút ajánl az olvasóinak, amelynek ott a helye a karácsonyi asztalon. Ez nem más, mint a Gróf Degenfeld 2004-es 5 Puttonyos Aszú tétele.
 
„Gyógynövényes, fűszeres, izgalmas illat, mely egy hűvösebb évjárat karakterét sugallja. Orvosi pemetefű, aszalt sárgabarack, méz, kis vegetális felhang, füstös. Az illatban van egy nagyon izgalmas vibrálás: az édesség mellett fanyarságot sugall.(...) Komplex, rétegezett bor. Szájban telt és lendületes, s a savak miatt kevésbé tűnik nehéznek, súlyosnak.”

Ez a világ öt legdrágább pezsgője

December 25. 07:44
Ez a világ öt legdrágább pezsgője
 
Az Éva magazin gyűjtötte össze a földkerekség legdrágább pezsgőit.
 
  • A Veuve Clicquot Yellowboam Ostrich champagne 3 literesés 1599 dollárba kerül. A struccbőrrel és 22 karátos arannyal lezárt üvegből összesen 3200 darab készült.
  • Ennél már húzósabb az Armand de Brignac Brut Gold Ace of Spades, ami szintén 3 literes palackban van. A chardonnay, pinot noir és pinot meunier házasítás arannyal borított üvegben, 2239 dollárért vehető meg.
  • Pinot noir ból készült, 15 éven keresztül érlelték a Champagne Krug Clos d'Ambonnay 1995, évjáratos pezsgőt, amelyből csak 250 rekesz került forgalomba, egy palack ára 3999 dollár.
  • Dom Pérignont is gyártó Moët et Chandonnak David Lynch tervezett 10 exkluzív üveget. Ezek egyikében van az a Dom Pérignon Rosé by David Lynch Jeroboam 1998, amiből 3 liter 11 179 dollárba kerül.
  • A „győztes” pedig a Dom Pérignon Rose Gold Mathusalem 1996, amiből mindössze 35 üveg került piacra, egy 6 literes palac ára 49 000 dollár, de sajnos már elkelt mind...