Sok mindent feldobtak már vörösborral, ami egyrészt a bor rendkívüli sokoldalúságát, másrészt az emberi fantázia határtalanságát mutatja. A borral megbolondított ételek hagyományosnak mondhatók és már a borral töltött bonbonon sem lepődünk meg, ha viszont valaki megkérdezné tőlünk, hogy kérünk-e vörösboros szendvicset, akkor azért a legtöbben megakadnánk picit.
A járt utat a megálmodók persze itt sem cserélték járatlanra, az elsőre nem éppen szokványos párosítás alapja a sajt és a bor, ezt a két hozzávalót pedig nem kell bemutatni egymásnak, de a nagyközönségnek sem.
A következő bulid nagy dobásához ezekre lesz szükséged:
- szeletelt kenyér
- vaj
- vöröshagyma
- fokhagyma
- rozmaring
- kakukkfű
- liszt
- vörösbor
- egész grillsajt
Ha ezek megvannak, akkor nekiláthatsz a szendvics elkészítésének:
- Egy közepes méretű serpenyőben felolvasztunk 1-2 evőkanál vajat és hozzáadunk felaprózva egy fél vöröshagymát. Amikor már üvegesre pároltuk a hagymát, akkor beledobunk 1 gerezd fokhagymát, 1 csipet rozmaringot és 1 csipet kakukkfüvet.
- Pár perc kell mire összeérnek az ízek, ezután adjunk hozzá 1 evőkanál lisztet. Kis lángon adjuk hozzá a bort (kb. ¾ pohárral) és lehetőleg odaégetés nélkül, csomómentesre keverjük el az összetevőket.
- Eközben már be lehet doni a kenyérpirítóba két szelet kenyeret, és vegyünk elő egy másik serpenyőt. Kis vajjal, alacsony hőfokon pirítsuk meg a sajt mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz.
- A megpirult sajtot rétegezzük egymásra a kenyérrel és bőven locsoljuk meg a boros szósszal.
Jó étvágyat!