Kreatív Konyha Fórum: főszerepben a marhahús

Németh Richárd
2012. szeptember 21., 13:34


Szakmai bemutató - A Kreatív Konyha Fórum 2012-ben a HOVENTA szakvásár elsőszámú kísérőrendezvénye lesz. A konferenciát öt évvel ezelőtt indította el a Vendéglátás szaklap, s azóta az egyik legrangosabb szakmai esemény lett, idén pedig három naposra bővítve, a Hungexpóval közös szervezésben valósul meg.
Kreatív Konyha Fórum: főszerepben a marhahús
 
Az október 16-18. között megrendezendő kiállítás ideje alatt három különböző tematikus nap keretében zajlanak a programok és látványos főzési bemutatók, melyekhez tehetséges, fiatal szakembereket kérünk fel, a házigazdák pedig a már jól ismert hazai sztárséfek lesznek.
Első nap az éttermi és szállodai vendéglátásra fókuszálunk, másnap a cukrászat területén járunk, a zárónap pedig az ital- és kávékultúra világáról szól. Hagyományos konferencia helyett interaktív fórumot szervezünk, ahol az előadások közben üzemel a professzionális látványkonyha, és a szakmai kerekasztal-beszélgetéseknek aktív részese lehet a közönség is, akárcsak a kóstolásoknak.
 
Október 16. 10.00 - 17.00 Marha jó!
Az éttermes-szállodás nap témája a marhahús, tenyésztéstől a beszerzésig, bontástól, előkészítéstől, érleléstől a kreatív felhasználásig körbejárjuk a témát, és persze összehasonlítjuk, konkurálhat-e a hazai marha a kiváló minőségű külföldi marhahúsokkal.   
Témák és programok:
- Magyar marhaságok
Húsbontás, húselőkészítés, alapanyag hazai szürke- és tarka marhából
- Beszéljünk a marháról
Tenyésztő, hentes, élelmiszerbiztonsági szakértő, kis- és nagykereskedő, éttermes vendégeinkkel a hazai és külföldi marhahúsról, a beszerzésről, a felhasználhatóságról, az eladhatóságról beszélgetünk  
- Főzőbemutató és kóstolás
Fiatal séfek marháskodnak, vagyis megmutatják, mi mindent lehet készíteni a hazai marhákból és világhíres rokonaikból
Október 17. 10.00 – 17.00 Csokoládézóna
Az éttermi cukrászat napja a csokoládé körül forog, bemutatjuk a csokoládé változatos, professzionális konyhai felhasználását. Vendégeink Megismerkedhetnek a hazai cukrászszakma új generációjával, és megkóstolhatják a különleges csokoládés tányérdesszerteket, házi fagylaltokat, és egy csokoládémester jóvoltából elleshetik a csokoládékészítés fortélyait.
Témák és programok:
- Csokoládétemperálás
- Krémek és fagylaltok csokoládéból
- Csokoládés tányérdesszertek
- Csokoládé, mint díszítőelem
- Csokoládés desszertek a táplálékallergiával élők számára
Az egész napos bemutatók mellett a kerekasztalnál is csokoládézunk, beszélünk a beszerzésről, az éttermi és cukrászati felhasználásról, az alkalmazható technológiákról, és előnyös, jótékony hatásairól.
Október 18. 10.00 – 17.00  Kávébár 
A HOVENTA - Kreatív Konyha Fórum utolsó napján a kávék és koktélok világába kortyolunk bele. Délelőtt barista bemutatóval indítjuk a programot, kiderül az is, mikre kell leginkább figyelni, hogy tökéletes legyen a kávé, ezt követi a Gerilla Latte Art Show extrém latte art bajnoksága, majd déltől zajlik a MONIN országos koktélbajnoksága. Látványos programok és nagyon finom italkülönlegességek várják a vendégeket, s a nap során számos fortély elleshető a professzionális barista és bartender szakemberektől.
A Kreatív Konyha Fórum programjain a HOVENTA látogatói érvényes belépővel díjtalanul vehetnek részt. További részletek hamarosan a Vendon.hu portálunkon, valamint a HOVENTA weboldalán. Kérjük, hogy a gyorsabb regisztráció érdekében jelezze részvételi szándékát az info@centralpress.hu e-mail címen.
A Budapesti Nagybani Piac és a Hotex támogatásában megvalósuló Kreatív Konyha Fórum a vendéglátóipar aktuális trendjeit és kihívásait helyezi a középpontba, s a három napja során mindenki megtalálhatja a számára legfontosabb programokat.
Emellett azonban számos kiállító várja gasztronómiai bemutatókkal az érdeklődőket, és a Vendéglátás szaklap is látványos, 150 négyzetméteres standon jelenik meg társkiállítókkal összefogva. Lesz nálunk HOVENTA Halpiac, bor- és pálinkabár, kézműves élelmiszerek, valamint professzionális vendéglátóipari termékek is. Partnereink: Hotel Informatika Kft., Kézműves Desszert, CSM Magyarország, Zsanna-Manna, Parasol Kft., Vendesign
Winelovers borok az olvasás mellé