A karácsonyvárás jegyében november 30-án, 10.00 órától nyitott pincékkel várja vendégeit az etyeki Gasztrosétány. Adventi kézműves vásárral, ünnepi ételekkel készülnek a helyiek, lesz ropogós pulykasült, forró és tüzes italok és bejglikóstoló is!
November 30-tól az etyeki Gasztrosétányon is megkezdik az ünnepvárást. Ebből az alkalomból csupa Adventhez kapcsolódó programmal és finomsággal készülnek a helyiek. A csokoládéműhelyben el lehet készteni a Mikulás csomagba való édességet, meg lehet kóstolni az ünnepi kacsacombot vagy a karácsonyi szörpválogatást.
Természetesen lesz karácsonyi kézműves vásár is, tehát a már ajándékok után vadászók is megtalálják itt a számításukat. És amíg a szülők forralt bort, esetleg bombardinót kortyolgatnak, addig a gyerkőcök filmet nézhetnek az Adventi Matiné keretei között vagy ajándékot festhetnek karácsonyra. A sötétedéskor, 16.00 órakor kezdődő közös, tábortüzes adventi éneklést pedig senki ne hagyja ki!
Az alábbi programokból és kínálatból áll össze az Advent a Gasztrosétányon:
Gingalló Csokoládéműhely
- Nyitott műhely 12.00-18.00 óráig
- Forró csoki, kézműves bonbonok és különleges csokoládé
- Csokoládék a Mikulás csomagba és Adventre
- 15:00 és 16:30 csokikészítő bemutató kóstolóval
Aubergine Pince
- Sütőtökkrémleves, pulled pork szendvics és kézműves hamburger
- Barbecue oldalas és csirkecomb a smokerből amerikai káposztasalátával
Desszert Pince
- Mézeskalács-tiramisu és forralt borban áztatott piskótás csokidesszert
- Bejglikóstoló és vásár
Milán Pince – Zalán Faház
- Ünnepi csibeleves gazdagon és kemencés töltött káposzta
- Sült kacsacomb almamártással vajas burgonyával
- Zserbó, Kandírozott dió, Birsalmasajt
Erdélyi Ízek Udvara
- Savanyú káposztás húsgombócos csorba
- Miccs faszénen sütve és kukoricadarás töltött káposzta
- Tarpa pálinkák és a Sobol pincészet borai
Árpás Laci Sonkamester Pincéje
- 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
- Forralt bor és borleves, pulykasült áfonya lekvárral, narancsos kacsamell és rétes
Halmi Pince
- Borok, pálinkák, szörpök kóstolója és vására
- Karácsonyi szörpválogatás és feketeszedres, fűszeres forraltbor, „ahogy mi szeretjük”
Château Újhegy
- Egytálételek, palacsinta és etyeki bor
Kácsor „Kíra” Pince
- Ó- és újborkóstoltatás, forralt bor és gyümölcspálinkák
- Házi sütemények, libatepertőkrémes kenyér
- Forró teák, kávé, cappuccino
- Alma-, körte- és dióvásár
Rezeda Terasz
- Forralt rozé kardamommal és etyeki borok
- Kukorica-krémleves füstölt lazaccal, vagy popcornnal
- Szilvás Wellington pulyka
- Grillkolbász konyakmártással és steakburgonyával
- Sütőtöktorta és adventi tojáslikőr
EtyekVin Pince
- Forraltbor és forró italok
- Orjaleves és egészben sült sertésszűz nagyi „pötyőjével” és hagymás tört burgonyával
- Kézműveskedés gyerekeknek és felnőtteknek
Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)
Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
- 12.00-17.00 óráig: Harmonika zene
- 16:00 óra: Közös adventi éneklés a tábortűznél
- Babgulyás, székelykáposzta, sült kolbász és kocsonya
- Grillázsdió és mézes krémes
- Etyeki és szekszárdi borok, forralt bor és alkoholmentes almapuncs
Etyeki Sajtútállomás
- Sajtkülönlegességek kóstolója és vására, raclette
Rókusfalvy Birtok
- Adventi Matiné – filmvetítés a Borteraszon 11.00 és 15.00 órától
- Ajándékfestés és karácsonyi kézműves vásár a borteraszon
- Újborkóstoló, forralt bor és tea, bombardino
- Mangalica székelykáposzta friss kenyérrel
- Csokis és szilvás mákos guba