„Ez a nap más, mint a többi”, avagy In Vino Lidia születésnapon jártamEgy év. Sok vagy kevés? A legtöbben valószínűleg azt gondolják, hogy ez semmi, egy szempillantás alatt eltelik. Azonban egy kezdő vállalkozás szempontjából mérföldkőnek tekinthető, hiszen sokan – a kezdeti lelkesedés ellenére – már ezelőtt elbuknak. Lídia esetében erről szó sem lehetett, benne olyan energiák összpontosulnak, amikről sokan csak álmodunk!
Kis pincék, nagy borok a DemiJohn portfóliójábanSzeptember közepén, egy esős délutánon került sor a Demijohn által képviselt kis pincészetek őszi portfólió bemutatójára az impozáns INNIO Restaurant & Bar-ban. A borongós idő ellenére jó hangulatú beszélgetésekben sikerült kifaggatnom a borászokat a legutóbbi találkozásunk óta palackba került újdonságokról és az idei szürettel kapcsolatos eddigi tapasztalataikról.
Mutimitiszol, avagy az Instagram hatása az italfogyasztási szokásokraA manapság divatos social media felületek, többek között az Instagram is jelentősen befolyásolja az étkezési, ital- és borfogyasztási szokásinkat.
Top kékfrankosok és az osztrák stílus nyomábanÍgy a tavasz közepén már lassan mindenki inkább a könnyedebb rosék és fehérek irányába fordulna, de a hirtelen jött télies időjárásnak köszönhetően igazán jól esett izgalmas vöröseket kóstolni a Kékfrankos Április keretein belül.
Mit tud a blanc, ha osztrák?Azt hiszem, hogy az osztrák borok szerelmesei méltán nevezhetik a KisBécset a Mekkájuknak. A hely nagyon szerethető, hangulatos, gyönyörű környezetben van, széles kínálattal rendelkezik és kedves a kiszolgálás. Talán nem is kell ennél több egy kellemes estéhez - vagy mégis?
Buborékos kóstoló Fricitől RoedererigA Borkollégium kóstolótréning sorozatának Pezsgők és Habzóborok eseményén remek buborékos italokkal készültek a szervezők.
Borok szívvel-lélekkel... és egy kis tonhal-fagyivalAz ETAP-ban tartotta második portfólió-bemutatóját a DemiJohn pinceképviselet, amely tíz ígéretes és feltörekvő pincészetet karol fel jelenleg. Voltam már sok borkóstolón, de ezen az estén valami egészen furcsa érzés kerített hatalmába... valahogy azt vettem észre, hogy nagyon hasonló dolgokat hallottam minden asztalnál.
A borászok kreativitását is megmutatta a Zwack OpenLegyen szó szőlőfajtákról, borkészítési módokról, bornevek kitalálásáról vagy épp egy kóstolóasztal kialakításáról, a frissen felújított Zwack Múzeum és Látogatóközpontban a borászok kreativitása nem mondott csődöt!