Szeptembertől egy Liebherr WTes 5872 Vinidor bortemperáló szekrény garantálja a tételek ideális szervírozási hőfokát a Borkollégium – Magyarország első boriskolája kurzusain. A háromzónás, üvegajtós, rozsdamentes acél borhűtő 178 db bordói palack egyidejű tárolására alkalmas.
Hogy miért döntöttek a Liebherr borhűtő mellett?
1. Mert az azonnali borfogyasztás tökéletes élményét biztosítja oly módon, hogy a különböző polcokon különböző stabil hőmérsékletet tart fenn. A gyakori ajtónyitások után azonnal visszaállítja a kívánt hőmérsékletet.
2. Mert a borok számára megfelelő páratartalmat alakít ki.
3. Mert strapabíró és prémium alapanyagokból készült.
4. Mert alapból 5 éves kiterjesztett gyártói garancia jár hozzá, ami egy nagy igénybevételnek kitett borhűtő esetén egyáltalán nem utolsó szempont.
5. Mert strapabíró zárszerkezettel, könnyen nyitható és csukható ajtóval rendelkezik.
6. Mert az üvegajtó elképesztően látványos és könnyen áttekinthetővé teszi a kínálatot, ami megkönnyíti a szervírozást.
7. Mert annyira halk, hogy észre sem vehető a jelenléte, ez beltérben való használat esetén különösen fontos szempont.
8. Mert szinte teljesen rázkódásmentes, amely lényeges a borok minőségének megőrzése szempontjából.
A bortemperáló szekrények általában több zónás készülékek, és zónánként különböző hőmérsékletre tudják hűteni a borokat. Az alsó zóna alacsony 5 – 10 ° C közötti hőmérséklete a habzóborok, prosecco-k és pezsgők számára megfelelő, a középső rész a fehérborokat hűti 8 – 15 ° C közötti hőmérsékletre, a legfelső zónában pedig a vörösborokat érdemes tárolni 12 – 18 ° C között. Ezek a hőmérsékleti értékek az ideális fogyasztási hőfokra vannak tehát beállítva.
A minőségi borfogyasztás egyre több ember életének része, a borok megfelelő tárolásáról pedig gondoskodni kell, és egy prémium borhűtő sok esetben megoldást jelenthet. Érdemes minden esetben a kívánt felhasználási területre való borhűtőt választani. A Borkollégiumban egy bortemperáló szekrényt használnak, mert gyorsan pörögnek a tételek, az azonnali fogyasztásra tárolják ebben a borokat. A borklíma-szekrények azonban a borok hosszú távú tárolására és érlelésére ideálisak, és az a feladatuk, hogy állandó hőmérsékletet és páratartalmat, fényvédelmet, valamint nyugalmat biztosítsanak a borok számára. A megfelelő páratartalom különösen fontos: ha ugyanis a pára túl alacsony, akkor kiszárad a dugó, a bor levegővel fog érintkezni és ezáltal romlik a minősége. Ha túl magas, akkor a dugó és a címke elkezdhet penészedni, és ezt szintén a bor minősége bánja.