Itt a focivébé - ropogtass egészséges csipszeket!

Borászportál
2014. június 13., 13:35


Sokaknak a meccsnézés elengedhetetlen kellékei a fröccs vagy sör mellé fogyasztott csipszek, rágcsálnivalók. Ezek nagy része sajnos borzalmasan hízlal. Megmutatjuk, mit lehet bűntetlenül majszolni!
Itt a focivébé - ropogtass egészséges csipszeket!
 
Csipsz készíthető csaknem minden zöldségféléből. Elég, hogyha vékony szeletekre vágjuk őket, blansírozzuk, olajsprayvel befújjuk és 100 fokos sütőben megszárítjuk. De egyre több helyen kaphatóak már az egészséges zöldségszirmok készen is.
 
A gyümölcsszirmok közül a legegyszerűbb az almaszirom készítése. A vékonyra szeletelt héjas almákat meg kell kenni citromlével és sütőpapírral bélelt tepsire tenni, 100 fokra felmelegített sütőbe. Az elkészült almacsipszet jól zárható dobozban vagy zacskóban érdemes tárolni.

A legegészségesebb a szárítva tartósítás. A mediterrán országokban például a paradicsomot kettévágják és a napon két hétig szárítják. Ez a módszer nálunk sajnos nem alkalmazható, de 120 fokos sütőben néhány óra alatt hasonló eredményt érhetünk el.
Winelovers borok az olvasás mellé