Egy most megjelent tanulmány a rezveratrol egy újabb jótékony hatásáról ír.
A buffalói egyetem munkatársainak a nevéhez fűződik a legújabb kísérlet, ami a rezveratrol anti-depresszáns hatásához kapcsolódott. E szerint a vörösborban is megtalálható vegyület gátolja egy a stresszért felelős enzim termelődését az agyban. A Borászportál is írt róla anno, hogy 2013-ban a Navarrai Egyetem kutatócsoportja egy monstre teszt keretében 13 ezer férfit és nőt figyelt meg több éven át. Arra jutottak, akik naponta fogyasztanak 1-2 pohár bort, azoknál jóval kisebb a depresszió kialakulásának veszélye.
Most úgy tűnik, a buffalói kollégák megfejtették a jelenség okát is. „A rezveratrol egy hatékony alternatívája lehet a gyógyszereknek a depresszió kezelésében” – vonta le a következtetést a sciencedaily.com-nak Ying Xu, a mostani kutatás vezetője és a cikk egyik társszerzője.
A rezveratrol évek óta a kutatások középpontjában áll már számos pozitív hatásáról született publikáció.