2019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma a 11. van soron.
Fotó: Szmodits Balázs
Balassa Bor, Villő Aszú 2013
A Mézes-Mály dűlő bora, furmint, hárslevelű és zéta alkotja. Nektarinos, narancsszörpös, mézes illat, kis kamillával. A magas koncentráció (és a 240g/l cukor!) ellenére jó egyensúlyú, a kortyot már mazsola, csonthéjasok, diófélék jegyei uralják. Vagány és élvezetes, az évjáratból adódóan kissé lágyabb savösszetétel mellett is egyértelműen minerális karakterű aszú.
A Winelovers 100 magazin borleírásait készítette: Hegyi Gábor és Ripka Gergely.