2019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma a 15. van soron.
Fotó: Szmodits Balázs
Gere Attila Pincészete, Solus 2013 (Kopár-dűlő)
Az erjesztés nagy fakádban, az almasav-bontás pedig fahordóban történt. A bor új barrique hordóban (100% magyar) érlelődött 16 hónapig. Fineszes, elegáns hordóhasználat és szuperérett gyümölcs. Mellette széles gyümölcsös díszítés illatában és ízében is. Kék bogyósok, cassis, édes fűszerek. Komoly testű bor, melyet érlelni kell. Fókuszált, húsos, szárított paradicsomos íz, finom édeskés tónusok.
A Winelovers 100 magazin borleírásait készítette: Hegyi Gábor és Ripka Gergely.