Anda Pincészet: ANDA Cuvée White 2022
Rajnai rizling, olaszrizling, irsai olivér és sauvignon blanc együtt alkotják ezt a filigrán házasítást, amely szinte kiszalad a pohárból. Nyitott és barátságos, mint Visegrád, ahonnan a bor származik. Illatában szőlő és virágok, ízében érett gyümölcsösség. Halas ételek mellé tud igazán kibontakozni.
Milyen húsvéti étel mellé választanánk?
Természetesen a főtt sonkához, de emellett frissen sült, paprikás lisztben forgatott keszeghez és majonézes burgonyasalátához.
Kancellár Birtok: Kancellár Nagy-Somlói Juhfark 2019
A Kancellér Pince 2019-es tartályban érlelt juhfarkja a somlói juhfark archetípusa. Aranysárga szín, mély illat, telt korty, masszív, de szerethető savak, férfias karakter, nőknek is.
Milyen húsvéti étel mellé választanánk?
Húsvéti sonkás-kolbászos töltött káposztához.
A Kancellár Birtok további aranyérmes bora: Kancellár Nagy-Somlói Olaszrizling 2019
Lajvér Pincészet: Lajvér Prémium Chardonnay (Batonnage)
Illatában a finomseprős érlelés karamellás, kókuszos jegyei fedezhetők fel. Később az ananász, a citrusok és a mandula aromái is megjelennek. Harmonikus savszerkezet, sárga húsú gyümölcsök és enyhe fűszeresség jellemzi.
Milyen húsvéti étel mellé választanánk?
Roston (vagy faszénen) sütött bőrös csirkéhez, gombás szósszal vagy tejszínes mártással.
A Lajvér Pincészet további aranyérmes bora: Lajvér Signum Prémium Bikavér
November elején szüretelt, töppedt, aszúsodott szőlőből készült borkülönlegesség. Az olaszrizling fajtajellege mellett ízben a töppedésből származó zamatok és az 66,5 g/l természetes maradék cukortartalom szép harmóniát alkot az elegáns savakkal.
Milyen húsvéti étel mellé választanánk?
Mandulás húsvéti kuglófhoz almaöntettel.
Gondosan válogatott vörösborok házasítása: rubinvörös szín, piros és erdei bogyós gyümölcsök komplex aromavilága. Kékfrankosra épített gerinc, melyet szépen kísér végig a kadarka és a bordói fajták harmóniája. Tüzes, kitűnő ár-értékarányú szekszárdi bikavér.
Milyen húsvéti étel mellé választanánk?
Húsvéti májas-töltött bárányhoz.
A Schieber Pincészet további aranyérmes bora: L'aura Cuvée 2019, Tabu Cabernet Sauvignon 2019
Prémium bikavér egy nagyszerű évjáratból, válogatott tételekből házasítva. Koncentrált, elegáns, illatban érett meggy és feketeribizli, ízében gyümölcsök, hordófűszerek és bársonyos tanninok.
Milyen húsvéti étel mellé választanánk?
Húsvéti füstölt csülökhöz vagy nyersen hajszálvékonyra szeletelt érlelt parasztsonkához.
Az Eszterbauer Pincészet további aranyérmes bora: Eszterbauer Mesterünk 2019
Kardamom, szegfűszeg, érett szeder, csokoládé, cédrus, dohány dominálnak az illatban. Kóstolva érett tanninok és élénk savak, nagy testben és hosszú érlelési potenciállal.
Milyen húsvéti étel mellé választanánk?
Sült őzgerinchez barnamártással, vagy csak úgy.
A Vylyan Pincészet további aranyérmes bora: Vylyan Mandulás 2019