A WSET Level 1 szint egy bevezető kurzus: a hallgatók az egynapos szeminárium során alapinformációkat kapnak a szőlőfajtákról, a borstílusokról, valamint alapszintű borszervírozási és borleírási oktatásban részesülnek. A vizsga egy 30 kérdésből álló feleletválasztós teszt, amit egy étel-bor párosítási gyakorlat egészít ki.
Tömény italokkal is lehet foglalkozni az első szint keretében (Level 1 Award in Spirit), amelynek a vizsgája az előzőekben megismert 30 kérdéses teszt. Ennek a szintnek a legújabb modulja a szakéról szól: a különleges itallal kapcsolatos alapinformációkat lehet elsajátítani a Level 1 Award Sake szinten. a képzés ára: 220 GBP (London, tantermi)
Ha az érdeklődő bizonyítja, hogy rendelkezik boros tapasztalattal, akkor azonnal a Level 2 szintre ugorhat a Level 1 kihagyásával. Ez a három napos képzés azoknak a kezdőknek szól, akik a borok széles skálájával szeretnének megismerkedni, vagy akik a WSET Level 1 során szerzett bevezető anyagra szeretnének építeni. Ismereteket szerezhetnek a világ legfontosabb és regionálisan fontos szőlőfajtáiról, a borrégiókról és a borstílusokról. A kóstolás és az elmélet kombinációja révén felfedezhetik a stílust és a minőséget befolyásoló tényezőket, és megtanulhatják, hogyan írják le magabiztosan ezeket a borokat. A kurzust egy 50 kérdésből álló feleletválasztós vizsga zárja.
A Level 2-es szinten csak égetett szeszekre is lehet koncentrálni. Három nap alatt a tanulók megismerik a legfontosabb szeszes italokat és likőröket, azok alapvető gyártási módszereit és a fő nyersanyagokat. Hasonló vizsga zárja a modult, mint a borok esetében.
a képzés ára: 140 000 HUF (Borkollégium, tantermi)
A WSET Level 3 vagyis az Advanced szint elsősorban a borpiacon dolgozóknak szól. A borok világába mélyebbre ásni vágyó egyének számára ez a képesítés részletes ismereteket nyújt a szőlőtermesztésről és a borkészítésről. A befejezés után a hallgató képes lesz a borok pontos értékelésére, és tudásával magabiztosan magyarázza el a bor stílusát és minőségét. Ez egy 7 napos kurzus, amely egy 50 kérdésből álló feleletválasztós teszt kitöltésével, rövid kifejtős kérdésekkel, két bor vakkóstolásával és szakszerű leírásával zárul.
A sake szerelmesei a Level 3 Awards Sake kurzus keretében teljesedhetnek ki. Megtanulhatják a készítési technikákat, stílusokat és sake kategóriákat, valamint a tárolási, felszolgálási elvárásokat. A sake kóstolásának módját, leíró nyelvét is megismerhetik a kurzus iránt érdeklődők. a képzés ára: 600 GBP (London, tantermi)
A Level 4 (Diploma) szinten a kurzusok a borelmélet elmélyítése mellett a bor piacával és marketingjével is foglalkoznak. A korábban megszerzett tudásra és készségekre építve a Diploma elmélyíti annak megértését, hogyan és miért befolyásolják a bortermelés és az üzleti tényezők a borok stílusát, minőségét és árát. Mind az elméleti, mind a gyakorlati tudás elmélyül számos borvidék átfogó tanulmányozásán keresztül. A program elvégzése után a cím birtokosai világszerte elismert borszakértőkké válnak. Az oktatás hat különálló egységből áll, amely technológiát, csendes bor, habzóbor, erősített bor és égetett szesz ismereteket is magába foglal.
a képzés ára: 7790 Euro (Weinakademie Österreich, Rust)
További kurzusok: