20 éves a Vylyan Bogyólé - A bor október 18-án ismét egy grafikus hallgató címkéjével érkezik a boltok polcairaA Vylyan Bogyólé, az évjárat első vörösbora friss gyümölcsösségével, élénkségével és 20 éve új művészi címkével teszi örömtelivé az őszi mindennapokat. A Pincészet egy retro karton összeállításával most meglepetést is tartogat a borkedvelők számára.
A szőlőföldek ritmikussága ihlette a Vylyan Bogyólé új címkéjétA Vylyan BOGYÓLÉ, az évjárat első vörösbora kirobbanó gyümölcsösséggel, frissességgel és minden évben új művészi címkével hoz vidámságot az őszbe.
Louis Jadot borain keresztül mutatjuk be BurgundiátBurgundia minden borrajongó Szent Grálja, egyben komplex, logikus, érthető, fantasztikusan sokszínű és mindemellett letisztult. A borokért világszerte rajonganak, ugyanakkor itt is igaz, hogy nem minden tökéletes, ettől függetlenül mégis a termőterület alapú klasszifikáció etalonjának számít. November elején a Borkollégiumban egy mesterkurzus keretében fogjuk Burgundiát körbejárni, melynek során Louis Jadot borain keresztül mutatjuk majd be az egyes termőterületek jellegzetességeit és borpiaci rendszerét.
Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 4. Franciaország borairólAhogy már beszámoltam róla a sorozatom előző cikkében, a kurzus első napjának végén elkezdtük azt a bortermelő régiók szerinti utazást, melynek 10 leckéje a következő három teljes alkalmat kitölti. A második nap teljes egészében a borászat világának egyik legnagyobb hírnevű szereplőjéről, Franciaországról szólt.
Polgár Zoltán: számvetés a múltról, tervek a jövőbőlA többszörös jubileum okán különleges év a 2020-as a villányi Polgár Pincészetnél. Polgár Zoltánnak, mint mindig, rengeteg terve van, egy valamin azonban nem szeretne változtatni.
Érdemes szezonális alapanyagokkal kísérletezni az újborok melléFrissek, illatosak, ropogósak és mindig ők az elsők. Ezek az újborok, amelyeket minden évben nagy izgalommal kóstolnak a borkedvelők, hiszen egy apró képkockát adhatnak az az évi borok minőségéről. Az Araz Étterem borvacsoráján, november 26-án hét tételt is letesztelhettünk a 2015-ös évjáratból, amelyekhez Barka Áron, Chef de Cuisine remek fogásokat tálalt.
Az egyetlen bor, ami éppen csak, hogy vörösKaren MacNeil amerikai borszakértő, a címben olvasható mondatában, amellyel a Beaujolais nouveau-t írja le, remekül benne van, hogy miről is van szó. Mi azonban most mégis megpróbálunk egy kicsit mélyebbre ásni a borlegenda aktájában, hiszen a Beaujolais megérkezett!
5 vörösbor fehérbor kedvelőknek Van, aki nemcsak a nyári meleg miatt nem kívánja a vörösbort, hanem azért sem mert előbb nyúlna egy fehérbor után, és egyszerűen nem kedveli a tanninokat. De vannak olyan bortípusok, amelyek a gyümölcsösebb, lágyabb vonalat képviselik a vörösborok mezőnyében. Érdemes ezeket megismerni és megkóstolni!
Az elsők között kóstoltuk a világ leghíresebb újborátA november vadonatúj boraihoz, köztük az aznap először kóstolható idei beaujolaishoz készített ételeket a tőle megszokott minőségben az Araz Étterem csapata. Újból találtunk kedvenceket!