Egy jó bort a vacsorához? Biztos, hogy előbb-utóbb minden igényes és érzékeny borkedvelő szerez valamilyen tapasztalatot étel és bor dolgában. Mégis nagy a káosz. Nem hiszünk az örök érvényű étel-bor párosításokban. Bármennyire is csűrjük- csavarjuk a dolgokat, az igazság az, hogy bármilyen étel mellé bármilyen bort el lehet fogyasztani. Hogy a hatás nem lesz minden esetben elragadó, az bizonyos.
Milyen fehérbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?Azt hihetnénk, a húsmentes ételekhez találták ki a fehérborokat. Ez részben igaz, ám ettől még vannak szabályok, amiket érdemes betartani a tökéletes élmény eléréséhez. Mutatjuk a tudnivalókat és adunk konkrét tanácsokat is.
Nem sajt, nem libamáj, nem diós bejgli: mi mindenhez jó a tokaji aszúUnod már, hogy mindig libamájat, sajtot vagy diós süteményt kell készítened az ünnepi asztalra a tokaji aszú mellé? Ennek most vége. Megmutatjuk neked, hogy a világ egyik legcsodálatosabb bora azért (is) olyan csodálatos, mert rendkívül sokoldalúan használható a gasztronómiában. Következzen 3 recept, amiről álmaidban nem gondoltad volna, hogy működik vele.
Felejthetetlen karácsonyi menük #4: szarvas, syrah...és mézeskalács!Nyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Mit szólnál például a szarvas, a mézeskalács és a syrah meglepő, de annál jobban működő együtteséhez?
Tudj meg mindent a furmintról #11: A furmint és a tapasokMagyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató sorozatunkban ezen a héten a legjobb furmintokhoz a legjobb tapasokat keressük.
Tudj meg mindent a furmintról #9: Hogy érzi magát a fajta a konyhában?Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató cikksorozatunk mostani részében az összes borstílushoz hozzárendeljük a legjobban passzoló konyhai alapanyagokat.
Végre egy életre megjegyzed a legjobb bor-sajt párosokatHa a boltban ácsorogva mindig gondot okoz felidézni, hogy melyik sajt melyik bortípushoz illik a leginkább, most pofás infografikával segítünk emlékezetedbe vésni a legfontosabb párosokat.
Ettől beájulsz! Tíz gyorskaja pezsgőhözKi mondta, hogy a pezsgő csak az olyan fényűző ételeknek áll jól, mint az osztriga, a kaviár, a homár meg a sushi? Ha ezt elolvasod, az idei szilvesztered más lesz, mint az eddigiek!