2 nő 2 csoda: Luka Enikő – Csetvei Krisztina borduett Két izgalmas, öntudatos, merész nő borait kóstolhattuk a február 23-án megrendezésre kerülő Borduetten az Araz Étteremben.
Balatoni nyárutó az Araz ÉtterembenAz Araz Étterem BorDuett sorozata szeptember végén, a nyárutót idézve két balatoni pincészettel folytatódott. A Balaton északi felét a Bezerics Borászat, míg a délit a Kristinus Borbirtok képviselte.
Nyúlbonbon és pattogatott kukorica: őrültségek vettek le a lábamrólCsutorás Ferenc és Ludányi Balázs, vagyis az egri Almagyar Érseki és a mátrai Centurio Szőlőbirtok volt az Araz Étterem vendége a legutóbbi BorDuett vacsorán. Most először kóstoltam Kovács Ákos étteremvezető és Barka Áron chef de cuisine munkáit, de apró meglepetéseiket sokáig emlegetni fogom.
Csúcsborok találkozója egy izgalmas vacsora keretébenAz Araz Étterem márciusi BorDuett vacsoráján két meghatározó, vörösboros pincészet tételeihez komponálta meg az ételeket Barka Áron Chef de Cuisine és csapata. A fogások mellé állított borpárok izgalmakat tartogattak, sőt az évjáratokkal is játszadozhattunk egy kicsit.
Amikor a mangalicacsülök belopja magát a szívünkbeRendhagyó módon február utolsó csütörtökén BorDuett vacsorát rendeztek az Araz Étteremben. Két fiatal, ám mégis meghatározó borászat tételeit kóstolhattuk végig, amelyekhez Barka Áron - Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az Araz Étterem igazgatója állítottak össze egy különleges hatfogásos vacsoramenüt.
Etyek és Szekszárd duettje is szépen működikIdén először január végén került sor az Araz Étterem általunk nagyon kedvelt BorDuett vacsorájára, ahol rendre két borászt hívnak meg, és az ő boraikhoz készít fogásokat Barka Áron - Chef de Cuisine, és csapata.
A cékla óriási barátja a kadarkának!Az Araz Étterem október BorDuett vacsoráján ezúttal két kisebb pincészet boraihoz készített ételeket Barka Áron Chef de Cuisine és csapata. Azt, hogy a syrah és a liba haverok, sejtettük, de, hogy a kadarka és a fahéjas cékla ekkora cimborák, már nem gondoltuk volna...
Izgalmak a tányéron és a poharakbanA nyári szünet után újra élvezhettük az ARAZ Étterem kényeztető fogásait a BorDuettnek köszönhetően. Az izgalmas borsorról Lenkey Géza és a Szent Tamás Pincészet gondoskodott. Az este folyamán főszerepben voltak a tokaji száraz borok és a hal, mint alapanyag.
Eger-Szekszárd párbaja az Arazban Minden hónap utolsó csütörtökén BorDuett vacsorát szerveznek az Araz Étteremben, amely program most sem maradhatott ki az impozáns vendéglátóhely kulináris naptárából. Áprilisban a szekszárdi Bodri István és az egri Gál Lajos személyesen mutatták be izgalmas tételeiket az egyes fogásokhoz.