Az Amaronetól a proseccoig - Északkelet-OlaszországA Budavári Borfesztivál díszvendége Olaszország lesz, melynek kapcsán olasz cikksorozatot indítottunk. Első állomás Északnyugat-Olaszország volt. Most tovább haladunk kelet felé, egészen a szlovén határig.
Pécs környékenek gasztronómiai sokszínűségén lelkendezik egy német lapAz ínyenceknek ajánl csodálatos úti célokat Baranya-megyében Christa Lanz újságíró, a Reinpfalz című német napilap mellékletében.
A hegyek és tenger közti világ - Északnyugat OlaszországElőző cikkünket folytatjuk és megkezdjük olaszországi utazásunkat északnyugat felől. Először is egy úti tipp: ha éppen nem a helyszínen tanulmányozza a vidéket egy pincészetnél, akkor vegyen a kezébe egy pohár bort! Most már indulhatunk!
Ezt kóstold a Balaton északi partján!A Balaton északi partjának népszerűsége egyre nő. Az elmúlt években sokat javult a szolgáltatások színvonala a tónál. Rengeteg vendéglátó egység, pince nyitotta meg kapuit. Ez nekünk turistáknak nagyon jó hír, hiszen így a bőség édes zavarával küszködhetünk.
Ki gondolná, hogy ekkora biznisz a turizmus?A turizmus közvetlenül és közvetetten 9 százalékkal járul hozzá a világ GDP-jéhez és minden tizenegy munkahelyből egy a turizmusnak köszönhető - ismerteti a Magyar Turizmus Zrt. a Turisztikai Világszervezet kiadványa alapján.
Körúttal népszerűsítik a mézet BaranyábanMecseki Mézes Körút néven kísérleti és mintaprogram kezdődött a közelmúltban Baranyában a mecseki méhészeti termékek népszerűsítésére, helyi értékesítésük elősegítésére.
Gusteau - Lélekkel telveGASZTROTÚRA - Itt a február, boros és gasztrós berkekben pedig ilyenkor a furmint kerül reflektorfénybe. Akár a Mádi Udvarházban található Gusteau Kulináris Élményműhelyben, ahol amellett, hogy volt alkalmunk megkóstolni az étterem Furmint Február-menüjét, a séffel, Horváth Gáborral is váltottunk pár szót koncepcióról, alapanyag-felhasználásról, pályatársakról.
Etyeki Piknik - Az a baj, hogy túl jóGasztrotúra - A Piknik eredetileg a korábbi nagy boros rendezvényeket, az Etyeki Borfesztivált és az Etyeki Kezes-Lábost hivatott felváltani, méghozzá a léptékből visszavéve, a hangulatot családiasabbra szabva, olyan közönséget megcélozva, akik a minőségi borok és gasztronómia elkötelezetjei. A kezdeti egy-két ezer fős látogatói szám azonban hamar, mondhatni egy év után annyira megsokszorozódott, hogy szerzőnk esetenként már a panaszkönyvért kiáltott. Beszámoló a Téli Piknikről.
Az ősi borhamisítástól a zsidó konyhán át a Krúdy-fröccsigHosszúlépés - A gyorsételek, a kínai és a kóser konyha, a legjobb borok, a kávék és Krúdy kocsmáinak világába kalauzolják el a gasztronómia iránt elkötelezett és a főváros legendáira kíváncsi érdeklődőket a Hosszúlépés csapatának őszi sétái.