„Schwäbische Türkei" – eine Region für Gourmets und Genießer – írja Christa Lanz újságíró, aki kétoldalas írásával elsősorban az ínyenceket szólította meg.
A cikk szerint a régió finom boraival, kiváló borászaival, ízletes biotermékeivel, nyugalmat árasztó ökofalvaival – mint pl. Gyűrűfű, Bükkösd vagy a házi készítésű kecskesajtjáról és annak érdekes sorsú előállítóiról híres Almáskeresztúr – mindenképpen figyelmet érdemel. A gasztronómia mellett a vidék egyedülálló kínálatához a sváb környezet is hozzátartozik, ami különleges élményt ad valamennyi német ajkú turistának, hiszen egy másik kultúrában, mégis anyanyelvüket használva tölthetik szabadságukat. Ezt az élményt teszi még kellemesebbé a mediterrán klíma és egy látogatás a pezsgő hangulatú, közeli Pécsett.
A cikk szerzője a HÖMA kiadó munkatársaként tavaly ősszel az MT Zrt. meghívására járt hazánkban. A kiadó célja, hogy különféle publikáción keresztül érdekes információkkal lássa el a Rajna-Neckar vidék és Pfalz lakosait, illetve az odalátogatókat. A régió több nagyvárosában, összesen 100 ezer példányban megjelenő városi magazinokat a Reinpfalz napilap mellékleteként, illetve több helyen ingyenesen kihelyezve terjesztik, ezáltal megsokszorozódik az olvasók száma.