Milyen összefüggés van a bor-, a tea-, és a kávéfogyasztási szokásaink között?Sokszor nem is gondoljuk, hogy ízlésünk egyes italok elfogyasztásakor mennyire összhangban van. Egy pohár bor rengeteg mindent elárul rólunk, ahogyan az ízlésünk felfedezése is igazi nyomozó munka. Megállíthatatlanul keressük a számunkra finom és érzéki kortyokat, olykor ódzkodva óvatos megközelítéssel, olykor pedig bátran kísérletezve. Most a sokunk által kedvelt hármas – bor, tea, kávé – összehasonlításával próbáljuk megtalálni önmagunkat.
A bor és a kávé különös kapcsolataA kávé és a bor egyaránt népes rajongótábort tudhat maga mögött, és nem ez az egyetlen hasonlóság a két ital között. Számtalan párhuzam figyelhető meg akár a növény művelését, feldolgozását vagy a végtermékek érzékszervi ellenőrzését és bírálatát illetően.
Új speciality kávés kurzus a BorkollégiumbanMájus 15-én debütál a Borkollégiumban „A kávé világa” című kurzus, amelynek során a specialty kávékkal ismerkednek a résztvevők. Kielmayer Kristian, a Borkollégium (WSET certified) oktatója, mondhatni egészen véletlenül csöppent bele a specialty kávék világába majd képezte magát olyan szitre, hogy most ő lesz ennek napnak a házigazdája. A vele készített interjúban arról mesél, mitől lesz különleges és egyedi ez az esemény.
Felejthetetlen karácsonyi menük #21: szeder, kávé, süti, villányi francNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Egy bor és egy süti, amiket az élet is egymásnak teremtett.
A jövő már elkezdődött a kávégépeknélKerámiaőrlő, kedvenc kávé egy gombnyomásra, tejhabvastagság-beállítás, öntisztítás. Csak néhány a manapság a csúcsot jelentő kávégépek funkcióiból.
Így néz ki egy kávébabszem életeBizony nem is gondolnánk, milyen nagy utat tesz meg a kávécserjén megérő bogyó, míg végül a csészénkbe kerül.
Útikalauz kávékalandoroknakTippek következnek arra, hogy hogyan is válasszuk ki a számunkra legideálisabb automata kávégépet.
Szabad-e szürcsölni a kávét? 2. részKorábbi cikkünkben a kávékóstolás folyamatának látható és szagolható elemeit érintettük: most végre az ízekről is szó esik. Iványi Bence és Tóth Tibor, a Pellini Caffe munkatársai válaszolták meg kérdéseinket.